Отидете към основна версия

17 075 35

Кросоувъри на много километри, които въпреки това ще ви служат вярно

  • кросоувъри-
  • пробег-
  • надеждност-
  • honda-
  • toyota-
  • subaru-
  • lexus

Не е тайна, че автомобилите, които се предлагат у нас на пазара за употребявани коли са с доста голям пробег. На много от тях километражът им е превъртян, но всички знаем, че болшинството от тези коли са на много, много километри. Почти ежедневно ви предлагаме най-различни оценки за надеждност на автомобилите, които най-често се основават на броя на повредите в отделните екземпляри.

Например в Германия рейтингите за надеждност се съставят от организации като Dekra и TUV, както и от немския автомобилен клуб ADAC. В Съединените щати най-сериозните изследвания се предлагат от независимата организация Consumer Reports и маркетинговата агенция JD Power, която проучва хиляди собственици на автомобили.

Тези оценки почти винаги се различават помежду си, но ако се вгледате внимателно само в автомобилите с голям пробег, ще видите няколко кросоувъра, които почти винаги са в челото на списъците. Autonews идентифицира четири от тях, които въпреки големия си пробег могат да служат на собствениците си в продължение на още много години. Интересното е, че и четирите кросоувъра са японски. Ето ги.

Subaru Forester


Фактът, че повече от 15% от собствениците на Forester не искат да сменят автомобила си дори след повече от 10 години експлоатация, показва, че марката е не само с лоялна аудитория, но и че това е много надежден модел. Кросоувърът разполага с мощни атмосферни двигатели и „вечна“ 4-степенна автоматична трансмисия. Това се отнася както за второто поколение (SG), така и за третото (SH).

Toyota RAV4


Повече от 90% от собствениците на Toyota RAV4 никога не са се сблъсквали с технически проблеми, като това се отнася най-вече за кросоувъра от второ поколение, който се произвежда от 2001 година. При другите поколения дефектите също са много редки. Атмосферните двигатели с капацитет 2,0 и 2,4 литра се считат за "вечни", а автоматичната скоростна кутия - за почти "неразрушима".

Honda CR-V


Традиционно високите позиции в рейтингите за надеждност на марката Honda се дължат главно на кросоувъра CR-V, който изминава повече от 300 000 км без какъвто и да било ремонт. Consumer Reports от много години го нарича лидер по надеждност в своя клас, а германският TUV го поставя в трите най-добри модела до 10 години. Надеждни са не само атмосферните двигатели и скоростните кутии, но и окачването.

Lexus RX


Както марката, така и нейният водещ кросоувър са класирани на първо място в САЩ от много години. Според JD Power, Lexus RX има най-малко проблеми в сравнение с други модели от този клас. Степента му на надеждност е впечатляващите 95,35%. Подобни оценки са дадени в проучване на английското издание Auto Express. Всички обаче препоръчват второ и трето поколение RX, но с атмосферни двигатели.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.

Свързани новини