Отидете към основна версия

4 844 48

Toyota пусна на пазара своя най-бърз субкомпактен хечбек

  • toyota-
  • yaris-
  • gr

Започнаха продажбите на новата Toyota GR Yaris - един от най-екстремните модели в B сегмента

Горещият малък хечбек на Toyota е оценен на 33 200 евро - доста висока цена, но все пак говорим за автомобил с мощност 261 коня, който е и много необичаен. Под предния капак Toyota GR Yaris се намира трицилиндров турбо двигател с необичайно голям работен обем от 1.6 литра. както вече споменахме, този агрегат разполага с мощност от 261 к.с. и има максимален въртящ момент от 360 Нм.

Максималната скорост на Toyota GR Yaris е 230 км/ч, а ускорението от място до 100 км/ч отнема само 5.5 секунди. Хечбекът се оборудва само с шестстепенна механична скоростна кутия и е със задвижване на всички колела. Освен това, за разлика от обичайния Yaris, GR има задно многолостово окачване. Инсталирани са и значително по-мощни спирачни апарати и дискове с диаметър 356 мм отпред и 297 мм отзад.

Външно новата Toyota GR Yaris се разпознава по аеродинамичния бодикит, увеличения преден въздухозаборник и 18-цоловите джанти. В салона са налични подчертано спортни седалки. Освен това базовото оборудване на Toyota GR Yaris е много по-богато от това на стандартния хечбек. Автомобилът разполага с LED фарове, двузонов климатроник, сензор за дъжд, 8-инчов сензорен екран, адаптивен круиз контрол, автоматични спирачни системи и много други.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.

Свързани новини