Отидете към основна версия

9 428 33

Трето пришествие на "Костенурката"

  • volkswagen-
  • beetle

Volkswagen най-сетне показа новото поколение на легендарната си "Костенурка". Автомобилът бе представен на пред отбрана публика в Берлин и Ню Йорк. Освен че впечатлява с дизайн, новият модел буди интерес с името си. Доскоро се предполагаше, че то ще е New Beetle, но от компанията заявиха, че названието ще е Volkswagen Beetle.

Третото поколение на легендата запазва цялостния облик на предшественика, но има доста променени детайли. Според говорител на компанията именно такава е била целта на дизайнерите - по външността да няма радикални промени, защото те могат да се окажат пагубни за пазарната съдба на модела.

При интериора обаче нещата изглеждат съвсем различно. Може да се каже, че салонът е значително "пораснал". Целта при конструирането му е била той да се хареса и на мъжката част от купувачите, тъй като статистиката сочи, че досега много от представителите на силния пол не харесват "веселите" елементи от интериора, с които се отличаваше предшественикът.

Нараснали са и габаритите на "Костенурката". Тя е по-дълга с 15.2 и по-широка  8.4 см от старата генерация. Намяляла с 1.2 см е само височината на колата. Обемът на багажника може да достига 310 литра.

Под капака автомобилите, предназначени за щатския пазар ще се монтират бензинови мотори с обем 2.5 литра (170 к.с.) и 2.0 литра с турбокомпресор и мощност 200 к.с.

Гамата на Volkswagen Beetle за Стария континент ще включва бензинови агрегати с работен обем 1.2 литра (105 к.с.), 1.4 литра (160 к.с.) и 2.0 литра (200 к.с.). В арсенала на европейските версии ще са налични и два дизелови мотора -  1.6 литра (105 к.с.) и 2.0 литра (140 к.с.).

По информация на Car and Driver в съвсем обозримо бъдеще предстои представянето на две наточени модификации. Beetle R ще се продава в САЩ и ще се оборудва с двулитров турбомотор с мощност 265 к.с. Върховата версия RSi ще се предлага в Европа. Засега няма информация за нейните технически характеристики.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини