Отидете към основна версия

3 974 16

За пръв път осемцилиндров Wrangler

  • jeep-
  • wrangler-
  • hemi-
  • v8-
  • rubicon 392

Концептуалният Jeep Wrangler Rubicon 392, представен в деня на световната премиера на новия Ford Bronco, влиза в серийно производство. За пръв път в историята си легендарният всъдеход получава осемцилиндров двигател.

Както подсказва името, под предния капак на Wrangler Rubicon 392 е монтиран 6.4-литров (392 кубически инча) мотор HEMI. Мощността от 481 к.с. (с 20 повече от концепта) и максималният въртящ момент от 637 Нм изстрелват всъдехода от 0 до 97 км/ч за 4.5 секунди.

Осемцилиндровият двигател е съчетан с осемстепенна автоматична трансмисия TorqueFlite 8HP75, чиито предавки за пръв път при Wrangler могат да се превключват с пера зад волана. Раздатъчната кутия MP3022 е двустепенна.

Функцията Torque Reserve, която създава запас от въртящ момент при потегляне с два педала, е взета от Dodge Challenger SRT Super Stock. От Jeep Grand Cherokee Trackhawk пък е алгоритъмът за смяна на предавките AMax, който съгласува стратегията за смяна на предавките с достъпната тяга.

Макар да е по-пъргав от доста суперколи (402 метра за 13 секунди), Wrangler Rubicon 392 е подготвен отлично за офроуд. Надлъжните греди на рамата и горните носачи са подсилени, а мостовете са трето поколение Dana 44. Спирачките също са по-високопроизводителни.

Клиренсът на осемцилиндровия Jeep е увеличен с 50 мм с фирмения лифт комплект на Mopar. Допълнителен бонус са амортисьорите Fox, 35-цоловите гуми и въздухозаборника на предния капак Level Hydro-Guide, който може да "изпомпва" по 57 литра вода от моторния отсек без да допуска попадането на мръсотия.

Базовото оборудване на Rubicon 392 включва кожена тапицерия, мултимедия Uconnect с 8.4-инчов дисплей и още 11 екстри, които са достъпни само срещу допълнително заплащане при стандартния Wrangler. От Jeep все още не са обявили цената, но според повечето американски медии тя ще гравитира около $70 000 (€58 937).

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 19 гласа.

Свързани новини