Отидете към основна версия

8 573 19

Снимки, подробности и цена на най-екстремното ново Lamborghini

  • lamborghini-
  • huracan-
  • sto

Суперкарът Lamborghini Huracan получи нова топ версия, която е обозначена като STO. Суперспортният вариант на купето ще започне да се продава от пролетта на следващата година за сумата от 327 838 долара.

Lamborghini Huracan STO на практика е пътна версия на състезателния Huracan Super Trofeo. От колегата си той получава усъвършенствана аеродинамика, нов обтекаем боди кит, перка на покрива и активно регулируемо крило.

В допълнение, суперавтомобилът на Lamborghini е преминал през диета. Премахнати са задвижването на четирите колела и мултимедията, а в каросерията е използван повече карбон. Също така са инсталирани още по-леки спортни седалки.

В крайна сметка теглото спада до 1 339 кг. Следователно иновацията е много бърза, като дори със стандартния 5.2-литров V10 мотор с мощност 640 коня (точно като на стандартния Lamborghini Huracan Evo) ускорението до 100 км/ч отнема 3 секунди.

До 200 км/ч колата ускорява за 9 секунди, а максималната скорост е 310 км/ч. За да бъде приведен автомобилът в покой са инсталирани нови керамични спирачки с дискове с диаметър 390 мм отпред и 360 мм отзад. Спирачният път от 100 км/ч е само 30 м.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини