Отидете към основна версия

17 100 23

Ford с 1700 к.с. подобри рекорда за скорост

  • ford-
  • gt-
  • гинес-
  • performance power racing

Доработен Ford GT постави нов рекорд за скорост на пътя. Разработката на Performance Power Racing успя да ускори до 455.818 км/ч. В момента рекордът за скорост на сериен автомобил се държи от Bugatti Veyron Super Sport, който успя да развие  431.072 км/ч. Така Veyron си остава "най-най" сред серийните автомобили, но вече не е най-бързият сред автомобилите, сертифицирани за движение по цивилната пътна мрежа.

Новият рекордьор се нарича Performance Power Racing Ford GT. Представители на "Книгата на рекордите на Гинес" засякоха суперкара с мощност 1 700 к.с. да се движи с 455,818 км/ч. За съжаление от Performance Power Racing не разгласяват какво се крие под капака на тяхната доработка. Единственото, което споделят, е, че много от детайлите на тяхното творение са изработени от специалната алуминиева сплав  Pandalloy.

Въпросният материал е разработен основно от специалисти от аерокосмическата компания Pratt & Whitney. Хората, разработили този материал споделят, че  Pandalloy е значително по-здрав, по-устойчив на топлина и по-лек от стандартния алуминий. Повече за новия крал на асфалта вижте във видеото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини