Отидете към основна версия

11 903 15

Дебют за най-бързия Jeep

  • jeep-
  • cherokee-
  • srt8-
  • ню йорк

В Ню Йорк се състоя премиерата на новия Jeep Grand Cherokee SRT8. Според представители на Chrysler това е най-бързият Jeep в историята на марката. Ускорение до 100 км/ч за 4.8 секунди и максимална скорост от 250 км/ч са добро основание за подобни твърдения.

Движещата сила на новия SRT8 е 6.4-литров V-образен осемцилиндров мотор Hemi. Въпреки значително по-добрите му динамични характеристики той е по-икономичен от предшественика си с 13%. Това се дължи на новата система за икономия на гориво, която при слабо натоварване изключва част от цилиндрите.

Така Jeep Grand Cherokee SRT8 може да измине с един резервоар разстояние от 725 километра. Друг повод за гордост за SRT8 са режимите "Авто", "Буксир", "Писта", "Сняг" и "Спорт", които управляват окачването, двигателя, скоростната кутия и 4х4 системата в реално време.

Заради повишената мощност са променени и спирачните механизми. Новите са шестбутални отпред и четирибутални отзад и са дело на небезизвестната компания Brembo. От опциите в салона интерес представлява мултимедийната система Harmann-Kardon, която разполага с мощност от 825 вата и сателитно радио SIRIUS.

Продажбите на Jeep Grand Cherokee SRT8 започват през есента, като в САЩ цената му ще е $45 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини