Отидете към основна версия

5 244 16

Още по-луксозен и скъп седан от Kia

  • kia-
  • k7-
  • k8-
  • cadenza

Най-големият седан на Kia с предно предаване ще претърпи радикална промяна и ще получи ново име. К7, известен на някои пазари като Cadenza, ще бъде прекръстен на K8 и ще стане още по-луксозен и скъп, съобщава The Korean Car Blog.

Израстването на модела в йерархията е част от амбициозната програма на Kia Plan Shift, която влиза в действие догодина. Тя цели да направи корейската марка "по-динамична, стилна и новаторска". Олицетворение на промените е новата емблема на бранда.

С преименуването на K7 Kia продължава стратегията да уеднаквява названията на моделите си. Optima , например, вече се казва K5, а Sedona ще се продава навсякъде като Carnival.

Корейците патентоваха името K8 още през 2016 г. Премиерата на новия седан е насрочена за март догодина, а продажбите ще започнат няколко месеца по-късно.

Актуалната Kia K7/Cadenza се предлага с четири- и шестцилиндрови двигатели с обем между 2.4 и 3.5 литра и мощност от 190 до 294 к.с. В гамата на марката има само един по-голям модел - K9 със задно предаване и двигатели с обем от 3.3 до 5.0 литра.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини