Отидете към основна версия

4 218 13

Кой е най-бърз от масовите електромобили? (ВИДЕО)

  • драг-
  • състезание-
  • електромобили

Драг състезание на шест бюджетни електромобила: не можете да познаете победителя!

Интересно е да се състезаваш в тишина ... Но всъщност интригата се оказа това, от което се нуждаем: Mini Cooper, BMW или някой друг? Това става ясно от драг надпреварата на шест масови електромобила.

Това на практика са шестте най-достъпни електрически автомобила в Европа - BMW i3s, Hyundai Kona Electric, Mini Cooper SE, Renault Zoe ZE50, Renault Zoe ZE40 и Smart ForTwo EQ

Именно тези коли участваха в импровизирано състезание по драг. Журналистите от турския клон на ресурса Motor1 подреждат автомобилите на старта, но с предварително установени специални правила.

След ускоряване до 60 км/ч водачите трябваше да поддържат скорост 400 метра и да покажат пълния потенциал на колата през последните 600 метра.

Изненадващо или не, първият, който стигна до финалната линия, беше Hyundai Kona Electric. Той беше последван от BMW i3s и Mini Cooper SE. Останалите дойдоха със забележимо изоставане от първите три: Renault Zoe ZE50, Smart ForTwo EQ и Renault Zoe ZE40. Последва тест за спиране - и тук BMW i3s се оказа най-ефективно, второто място е за Renault Zoe ZE50. Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.

Свързани новини