Отидете към основна версия

4 033 6

Продава се "мерцедесът" на Елвис Пресли (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • w100-
  • елвис пресли

Mercedes-Benz 600 (W100), принадлежал на Елвис Пресли ще стане собственост на купувача, предложил най-висока цена в търг в онлайн платформата за търговия с класически автомобили Bring a Trailer. Наддаванията продължават до 18 декември, а най-високата оферта до момента е $167 000 (€138 107).

Кралят на рока купува сребристия Mercedes-Benz 600 с къса база през 1970 г. за $15 500. За разлика от популярната версия с дълго междуосие тези седани са произведени в тираж от едва 2 190 бройки.

Пресли използва автомобила няколко години, след което го продава на приятеля си Джими Велвет. След смъртта на певеца "бенцът" става част от музейната експозиция в дома в дома му в Мемфис, а в ръцете на сегашния собственик попада през 2002-ра.

На предните врати на седана е нанесен монограмът TCB. Той се разшифрова като "Take Care of Business" - стих от песен на Пресли, която той приема за житейски девиз.

Големият Mercedes има 6.3-литров V8, съчетан с четиристепенна автоматична трансмисия. В списъка с екстрите е споменат двузонов климатик и регистрационни табели с надпис "ELVIS". Салонът е тапициран с черна кожа, а сред недостатъците е пукнатата емблема на волана.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини