Отидете към основна версия

4 408 28

Големият електрически Volkswagen идва през 2023 г.

  • volkswagen-
  • id.6-
  • id vizzion

Петият модел от електрическото семейство ID на Volkswagen ще може да изминава 700 км без презареждане, а стартът на продажбите е насрочен за последното тримесечие на 2023 г., обяви шефът на развойния отдел на компанията Франк Уелш пред Autocar.

Aero-B, както е известен моделът към момента, ще бъде серийна версия на концепта ID Vizzion, показан на автосалона в Женева преди две години. Бъдещият конкурент на BMW i4 и Mercedes-Benz EQE най-вероятно ще носи името ID.6 и ще се предлага с каросерия седан и комби.

Електромобилът ще бъде аналогичен по размери с Passat, но вътрешното пространство ще бъде сравнимо с това в снетия от производство Phaeton. ID.6 ще се оборудва с един или два електромотора и задно или двойно задвижване.

Както и останалите модели от ID-семейството големият електрически Volkswagen ще се предлага с различни акумулаторни блокове. Франк Уелш разкрива, че най-голямата батерия ще има капацитет 84 кВтч и ще поддържа зарядни с мощност до 200 кВт, което ще позволява удължаване на автономния пробег с 230 км след около 10 минути зареждане от бързо зарядно с постоянен ток.

ID.6 ще се произвежда в завода на VW в Емден, Германия, където в момента се сглобяват Passat и Arteon. След основна модернизация капацитетът на фабриката ще достигне 300 000 електромобила годишно.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини