Отидете към основна версия

5 425 58

Двойно предаване за M5

  • bmw-
  • m5-
  • f10-
  • франкфурт 2011

Представители на баварския концерн потвърдиха един от най-сензационните слухове, които се носят за новото BMW M5. Суперседанът действително няма да се предлага само със задно предаване, а като опция ще бъде налична и фирмената Xdrive система. До този момент всички изпълнения с индекс "М" (с изключение на X5 M и X6 M) разполагаха само със задно предаване.

Концептуалният M5 беше представен официално по време на автомобилното изложение в Шанхай. Всъщност прототипът е готов на 99% сериен продукт. Предполага се, че производствената версия ще бъде демонстрирана по време на франкфуртското изложение през септември, но тя едва ли ще се различава от автомобила на снимките.

Основните външни различия на М5 спрямо стандартната "петица" се откриват в различните компоненти на аеродинамиката , както и в 20-цоловите лети джанти. Под капака на М5 ще се монтира V-образен осемцилиндров двигател с обем 4.4 литра и турбокомпресор. Мощността му ще е 555 к.с.

Баварските инженери се отказват от досегашния петлитров V10 мотор с аргумента, че новият осмак е по-лек, по-мощен и по-екологичен. Новата генерация на М5 трябва да се появи в дилърските центрове в началото на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини