Отидете към основна версия

8 799 14

Mercedes показа на видео най-мощния си автомобил

  • mercedes-benz-
  • project 1-
  • люис хамилтън

Управлява го седемкратният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън

Mercedes пусна видео, посветено на хипер автомобила Mercedes-AMG One, който ще бъде най-мощният автомобил на германската марка. Той е оборудван с хибриден задвижващ механизъм, който е базиран на 1.6-литров V6 турбо двигател - като болид от Формула 1.

В новото видео Mercedes-AMG One се тества от пилота на фабричния отбор във Формула 1 Луис Хамилтън, който стана седемкратен световен шампион през 2020 г. Видеото е заснето на британската писта Силвърстоун.

Хиперколата Mercedes-AMG Project One беше представена през 2017 година. Германската компания се надяваше да започне производството на автомобилите през 2019 г., но дебютните дати непрекъснато се променяха.

През август тази година Mercedes реши да напомни, че разработката на хипер автомобила продължава, и разказа за тестовете на прототипите на Project One на тестовата площадка в Емендинген.

Тогава германците обявиха, че са построили няколко предсерийни прототипа, които ще бъдат изведени на пистата за тестване и за първи път ще бъдат подложени на максимално натоварване. Хибридният тракт на автомобила е 1 000 к.с.

Ще бъдат построени общо 275 хиперколи Mercedes-AMG Project One. На всеки купувач на тази кола беше предложено да закупи и специалната версия на спортната кола Mercedes AMG GT Black Series.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини