Отидете към основна версия

16 419 96

Volkswagen се връща във WRC

  • volkswagen-
  • wrc

Усилията на Международната автомобилна федерация (FIA) за намаляване на разходите на отборите, участващи в различните шампионати, започна да дава резултат. След Mini, втора марка реши да се завърне в Световния рали шампионат. Английската марка вече направи своя дебют в рали "Сардиня", а непосредствено преди него своите планове за участие през 2013-а представиха от Volkswagen.

Слухове за завръщането на Volkswagen се носят отдавна, но след като три години подред немците спечелиха легендарното рали "Дакар", те явно загубиха интерес към WRC. Сега обаче появата на тима от Волфсбург е сигурна. От VW Motorsport обявиха, че няма да стартират в рали "Дакар" през 2012-а, но ще предоставят техния Race Touareg 3 на частни отбори, които пожелаят да го карат. Приоритетите на отбора обаче се сменят.

Марката ще участва в рали шампионата с един от най-симпатичните си модели - Polo. Състезателната кола ще носи името Polo R WRC и беше представена от познатия от рекламата на новия Passat малък Дарт Вейдър. Немците все пак запазиха в тайна много от параметрите, а колата беше макет с тонирани стъкла. Все пак има още 20 месеца до появата на Polo на рали трасетата.  

Големият коз на Volkswagen е ясен. Германската марка ще бъде в тясно сътрудничество с Skoda Motorsport, а чехите определено имат голям опит в рали шампионатите и побеждават всички наред в IRC - алтернативния на WRC шампионат, който позволи на марките да участват с по-малки бюджети и стана по-привлекателен от оригиналния вариант.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини