Отидете към основна версия

3 535 9

Bentley качва Дядо Коледа на Flying Spur

  • bentley-
  • flying spur-
  • дядо коледа

Придворното ателие на Bentley Mulliner представи специална версия на седана Flying Spur V8, създадена "по поръчка на звезда от световна величина". Името на клиента не се съобщава, но по фигурката на елен на предния капак и вградения в навигацията "списък с непослушни деца" не е трудно да се отгатне, че това е Дядо Коледа.

Специалната празнична версия на Bentley Flying Spur V8 носи името Reindeer Eight в чест на осемте елена, които теглят шейната на добрия старец. Автомобилът е боядисан в цвят Cricket Bauble, базиран на окраската Cricket Ball от палитрата на Mulliner.

Вместо култовата фигурка Flying B на муцуната на седана е поставен напечатан на 3D-принтер златен елен. Със скъпоценния метал са украсени също лайстната на капака на двигателя, "хрилете" в предните калници и емблемите Reindeer Eight зад предните колела.

Бъдещият собственик на колата трябва да навърти 41 млн. мили (близо 66 млн. км) до края на годината и затова от Mulliner са поработили над аеродинамиката. Добавени са карбонови дифузьори отпред и отзад, прагове и спойлер, а златистите 22-цолови колела са обути с всесезонни гуми.

За да осигуряват максимален комфорт, седалките на Reindeer Eight са снабдени с подгряване, вентилация и регулировки на страничните части. Изработка на гофрираната тапицерия е отнела 18 часа, 11 000 индивидуални шева и 115 метра конец.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини