Last news in Fakti

18 Декември, 2020 19:25 3 525 9

Bentley качва Дядо Коледа на Flying Spur

  • bentley-
  • flying spur-
  • дядо коледа

Придворното ателие на Bentley Mulliner представи специална версия на седана Flying Spur V8, създадена "по поръчка на звезда от световна величина". Името на клиента не се съобщава, но по фигурката на елен на предния капак и вградения в навигацията "списък с непослушни деца" не е трудно да се отгатне, че това е Дядо Коледа.

Bentley качва Дядо Коледа на Flying Spur

Специалната празнична версия на Bentley Flying Spur V8 носи името Reindeer Eight в чест на осемте елена, които теглят шейната на добрия старец. Автомобилът е боядисан в цвят Cricket Bauble, базиран на окраската Cricket Ball от палитрата на Mulliner.

Bentley качва Дядо Коледа на Flying Spur

Вместо култовата фигурка Flying B на муцуната на седана е поставен напечатан на 3D-принтер златен елен. Със скъпоценния метал са украсени също лайстната на капака на двигателя, "хрилете" в предните калници и емблемите Reindeer Eight зад предните колела.

Bentley качва Дядо Коледа на Flying Spur

Бъдещият собственик на колата трябва да навърти 41 млн. мили (близо 66 млн. км) до края на годината и затова от Mulliner са поработили над аеродинамиката. Добавени са карбонови дифузьори отпред и отзад, прагове и спойлер, а златистите 22-цолови колела са обути с всесезонни гуми.

Bentley качва Дядо Коледа на Flying Spur

За да осигуряват максимален комфорт, седалките на Reindeer Eight са снабдени с подгряване, вентилация и регулировки на страничните части. Изработка на гофрираната тапицерия е отнела 18 часа, 11 000 индивидуални шева и 115 метра конец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    10 7 Отговор
    Я, това да не е новата Волга?!
  • 2 Sелянин

    11 8 Отговор
    Дядо Коледа може да се качи само на Мерцедес S 63 AMG или GLS 63 AMG, може и двете. няма друга марка освен тази която да допада и да върши работата на Коледа (съвсем изтрещях;)

    Коментиран от #5

  • 3 1337

    5 5 Отговор
    А що номерът е s77nta? ако е трябвало да е "santa", а-то трябва да е 4. А така със седмиците звучи повече като "сатаната".
  • 4 ГОВОРИТ МОСКВА

    11 8 Отговор
    СУ-35 - самолета на дядо Мраз.Тъпкан е с много специални подаръци, за малко по-големи деца. :-)
  • 5 Komapak

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Sелянин":

    Нищо немско ново не си заслужава, повярвай ми. Цитираните от теб глупости (AMG) не си ги тествал... Българи, заблудени има колкото щеш. Немците вече са добри само в рекламата. Както искаш така го разбирай. Пише ти го разочарован фен на Bentley. Знам какво пиша, защото съм имал и използвал арнадж.
  • 6 jар

    1 1 Отговор
    Щом бъдещия собственик ще трябва да навърти 66млн.км за него трябва да работи поне една рафинерия на "Кастрол" която да обезпечава "доливането".Да не забравяме,че и тази марка е част от VAG чиито 4 цилиндрови TSI/TFSI-та консумират над литър масло на 1000км а при V12 вероятно е x3.
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Не може да бъде !!! ( Публикувано във факти.бг: За да осигуряват максимален комфорт, седалките на Reindeer Eight са снабдени с подгряване, вентилация и регулировки на страничните части. ) Тези екстри няма ли ги в обикновенно Bentley ??? Това ще е срам и позор за парите които струва !!!
  • 8 Лора

    1 0 Отговор
    На това му казвам кола за хора от висока класа, чаршаф някой ако сложи на, такава, лош.,, фкус,,....!

    Коментиран от #9

  • 9 Автора,

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лора":

    Къде е,, Бентлито,....?!