Отидете към основна версия

15 165 6

Какво ще представлява Skoda Polar?

  • skoda-
  • polar-
  • vw-
  • up!

В отговор на успехите на японското автомобилче с повишена проходимост Juke чехите от Skoda възнамеряват да пуснат на пазара още по-малък всъдеход от Yeti. Иновационният модел ще се казва Polar и ще се появи на бял свят през 2015 година.

Новият кросоувър ще бъде дълъг 4.2 метра, но въпреки това екстериорният му вид ще е доста сходен със значително по-големия Yeti. Информацията не е официална, но френското издание L’Automobile твърди, че идва от достоверен източник.

За да се впише сред общата моделна гама на марката Polar ще се впише с характерната за новия фирмен стил на Skoda дизайн, който личи най-вече от радиаторната решетка. Иначе като цяло Polar ще прилича на по-големия си брат Yeti.

Интересното е, че съвсем наскоро в Сао Пауло Volkswagen демонстрира концепта VW Taigun, който на практика е сходен с Polar. VW-то обаче ще се прави на платформата на Up!, а новата Skoda Polar ще бъде изпълнена върху иновационната модулна платформа MQB.
 
Така компактното кросоувърче ще дели обща база с бестселърите VW Golf и Audi A3. Данни за гамата от двигатели на този етап няма, но е ясно, че те ще са общи с тези от гореописаните "родственици" на новата Skoda Polar.

Автомобилът ще е предназначен основно за градско движение, като той ще се предлага основно с предно предаване. Специалистите обаче не изключват и появата на 4х4 версия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини