Last news in Fakti

28 Ноември, 2012 10:45 15 163 6

Какво ще представлява Skoda Polar?

  • skoda-
  • polar-
  • vw-
  • up!

В отговор на успехите на японското автомобилче с повишена проходимост Juke чехите от Skoda възнамеряват да пуснат на пазара още по-малък всъдеход от Yeti. Иновационният модел ще се казва Polar и ще се появи на бял свят през 2015 година.

Новият кросоувър ще бъде дълъг 4.2 метра, но въпреки това екстериорният му вид ще е доста сходен със значително по-големия Yeti. Информацията не е официална, но френското издание L’Automobile твърди, че идва от достоверен източник.

За да се впише сред общата моделна гама на марката Polar ще се впише с характерната за новия фирмен стил на Skoda дизайн, който личи най-вече от радиаторната решетка. Иначе като цяло Polar ще прилича на по-големия си брат Yeti.

Интересното е, че съвсем наскоро в Сао Пауло Volkswagen демонстрира концепта VW Taigun, който на практика е сходен с Polar. VW-то обаче ще се прави на платформата на Up!, а новата Skoda Polar ще бъде изпълнена върху иновационната модулна платформа MQB.
 
Така компактното кросоувърче ще дели обща база с бестселърите VW Golf и Audi A3. Данни за гамата от двигатели на този етап няма, но е ясно, че те ще са общи с тези от гореописаните "родственици" на новата Skoda Polar.

Автомобилът ще е предназначен основно за градско движение, като той ще се предлага основно с предно предаване. Специалистите обаче не изключват и появата на 4х4 версия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    3 1 Отговор
    Оф, поредната недомислица :/ И те почнаха като Ауди и БМВ - една кола в 5 размера, като при дрехите :( Но все пак ВАГ, к'во да говорим...
  • 2 optimista

    0 1 Отговор
    МОЙТО МОМЧЕ НЕ БЪРКАЙ МАШИНИ КАТО БМВ И АУДИ С ШКОДА ДЕТО НИКОГА НЕ Е ИМАЛА КЛАСА И НЯМА ДА ИМА
  • 3 чех

    1 0 Отговор
    и как да не бърка шкода с ауди?? "ще дели обща база с бестселърите VW Golf и Audi A3"
  • 4 BMW fan

    1 0 Отговор
    Дължината на Yeti е 4,23м.
  • 5 Ботев Пд

    0 0 Отговор
    Хаха - то пък Йети много голям, че и по-малък да правят :)
  • 6 АМГ 65

    0 1 Отговор
    vw Не ми слите,че ауди бмв са коли .Мерцедес и всички останали хахаах.