Отидете към основна версия

25 686 36

Най-изгодните автомобили за препродажба в САЩ

  • toyota

 

Американците посочват автомобилите на марката Toyota като най-изгодните за препродажба. Именно японската продукция държи цената си най-добре с напредване на възрастта на колата. Сред т.нар. премиум марки най-добър резултат показва Lexus.
 
Рейтингът е съставен от специалисти на американския справочник Kelley Blue Book, като статистиката засяга основно 5-годишни автомобили с максимален пробег 120 000 километра. Според експертите за 5 години един автомобил се обезценява средно с 62.8%.
 
Като пример, хората от Kelley Blue Book дават автомобил, закупен чисто нов за сума от $50 000. Според техните изчисления на шестата година той ще струва на вторичния пазар $19 100. Има обаче автомобили (Kelley Blue Book не уточняват кои), които губят много по-малко от цената си.
 
В отчета на компанията се казва също, че наличието на допълнителни опции невинаги се отразява положително на цената на автомобили втора ръка. Много по-голямо значение имат цвета на автомобила и евентуалното 4х4 предаване.
 
В южните части на САЩ, например автомобилите, предлагащи се на пазара "втора ръка", които са с черен цвят струват доста по-малко от аналогични возила с по-светли цветове. На север пък, автомобилите със система 4х4 се котират значително по-добре от останалите.
 
Ето и моделите, които губят най-малко от цената си след пет години експлоатация по пътищата на САЩ
 
Honda Civic
Honda CR-V
Jeep Wrangler
Lexus LX
Porsche Cayenne
Scion tC
Toyota FJ Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Tacoma
Toyota 4Runner
 
От компанията, съставила тази класация припомнят, че през миналата година марките, които запазват най-добре цената си отново са били Toyota и Lexus. През 2010 година челната позиция е била за Subaru, а при т-нар- премиум бранд печели BMW.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини