Отидете към основна версия

7 274 10

Bugatti представи "ръждив" Veyron Grand Sport

  • grand sport-
  • veyron-
  • bugatti

Марката Bugatti представи специална модификация на суперкара Veyron Grand Sport, разработена съвместно с френския художник Бернар Вьоне. От компанията производител нарекоха новата модификация "Най-бързото произведение на изкуството".

Интересното е, че предната част на автомобила е изпълнена в стил ръждив метал, върху който са изрисувани множество математически формули. Аналогично оформление е използвано и за салона - формулите са извезани върху кожата, с която са тапицирани вратите.

Художникът концептуалист Бернар Вьоне е известен с това, че във всичките му творби присъства темата за ръждивия метал и точно това е причината той да я приложи и върху Veyron Grand Sport, който в случая разполага със стандартна мощност от 1001 конски сили.

Ще припомним, че двигателя на Veyron Grand Sport е W-образен, шестнайсетцилиндров и разполага с четири турбокомпресора. Покрит с твърдия таван суперкара може да достигне максимална скорост от 407 км/ч. Във вариант кабриолет максималната скорост е 349 км/ч.

Най-бързото произведение на изкуството е направено специално за изложението Art Basel, което се провежда от 5 до 9 декември в Маями. От компанията все още не уточняват дали след форума "ръждивото Bugatti" ще бъде пуснато за продажба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини