Отидете към основна версия

17 694 57

Мощен дизел за най-наточената Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • vrs-
  • дизел-
  • шкода

Модификацията vRS ще получи най-мощния дизелов двигател на марката - 2,0-литров TDI със 197 конски сили

Нов дизелов двигател с приблизително 15 к.с. по-мощен от своя предшественик ще се появи под капака на наточената Octavia vRS. Въпреки че има по-малка мощност от бензиновия 2.0 TSI, който е с 245 к.с., мощността на въртящ момент при дизела е по-висока - 400 Нм срещу 370 Нм при бензиновата версия 2.0 TSI.

Чехите не се отказват от дизела за най-наточените си модификации и заявяват, че всичко се свежда до интелигентното инженерство. В случая алуминиев блок помага да се намали теглото, като са налични и иновационни бутални пръстени с ниско триене.

Турбокомпресорът с водно охлаждане осигурява постоянна производителност, докато седемстепенната DSG трансмисия спомага за ускорена смяна на предавките. Мощността се предава на всичките четири колела чрез многопластов съединител. Усъвършенстваната конструкция е с почти един килограм по-лека.

Новият дизелов двигател впечатлява още с намалено предварително натоварване на лагерите и преработени вътрешни елементи, за да поддържа колата да се движи възможно най-свободно по инерция и когато е на определена предавка. Изпозва се и специално масло с нисък коефициент на триене.

Всичко това означава, че управляващата електроника може да реагира по-бързо от всякога, запазвайки тягата там, където трябва. Skoda дори използва диференциалите, за да прехвърли повече мощност към външната страна на колелата в завоите, за да помогне на Octavia vRS да премине по-бързо и по-стабилно през тях.

Визуалното разграничаване на дизеловата Octavia vRS от бензинова или хибридна версия ще бъде трудно. И трите имат решетка с две ламели, по-нисък дифузьор и въздухозаборници над предните фарове за мъгла. Всички те имат черно гланцово покритие около прозорците, корпуси на огледала и релси на покрива.

Според пресслужбата на чешката марка, цените на дизеловата версия на Skoda Octavia vRS започват от 32 260 паунда (36250 евро) в Обединеното кралство, където първо ще бъде пуснат новата дизелова Skoda, което е с почти 2000 повече, отколкото дилърите искат за наточената бензинова версия.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.

Свързани новини