Отидете към основна версия

9 455 18

Продава се една от седемте "летящи чинии" на Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • disco volante-
  • carrozzeria touring superleggera-
  • 8c

Швейцарският дилър на екзотични автомобили Niki Hasler продава изключително рядък спайдър Disco Volante ("Летяща чиния"), построен на базата на Alfa Romeo 8C. Автомобилът е един от седемте построени екземпляра от модела и единственият в цвят британско състезателно зелено.

Disco Volante е проект на италианското ателие Carrozzeria Touring Superleggera, показан за пръв път на Женевския автосалон през 2013 г. под формата на купе. Три години по-късно е представена откритата версия.

Каросерията на Disco Volante е изработена от въглеродни влакна и алуминий. Всичките седем произведени бройки са боядисани в различен цвят.

Двигателят на уникалния спайдър е идентичен с мотора на Alfa Romeo 8C. 4.7-литровият V8 развива 450 к.с. и 480 Нм. и е съчетан с шестстепенна преселективна роботизирана трансмисия. Ускорението от 0 до 100 отнема 4.2 сек., а максималната скорост е 290 км/ч.

Обявеното за продан Disco Volante е навъртяло пробег от 16 000 км. Неотдавна автомобилът е преминал ревизия на спирачките и се е сдобил с нови гуми Michelin Pilot Sport 4S K2 285/35 ZR20. Цената не се съобщава.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.

Свързани новини