Отидете към основна версия

10 197 34

Куриозен дефект в Citroen C3 Picasso

  • дефект-
  • citroen-
  • c3-
  • picasso

Citroen отзовава 20 000 автомобила от модела C3 Picasso. Кампанията е предприета във Великобритания, а причината е, че пасажерът до водача също може да натиска спирачката! Дефектът засяга автомобилите на френската марка, които са с десен волан.

Оказва се, че лостът от педала на спирачката до спирачната помпа минава непосредствено пред мекия щит между пътническия и моторния отсек. При автомобилите с ляв волан този проблем не съществува, защото въпросният лост е разположен перпендикулярно на преградата.

При колите с десен волан обаче при силен натиск от страна на пътника отпред спирачната система може да се задейства. За този куриозен случай алармираха журналисти от BBC и макар че все още не постъпило оплакване от собственик на  C3 Picasso, от компанията побързаха да отстранят дефекта.

Така 20 000 Citroen-а ще бъдат върнати в сервизите. Успокоителното за нашата страна е, че всички те са десен волан, но ако имате някакви съмнения, можете сами да направите експеримента, който случайно или не направиха английските журналисти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини