Отидете към основна версия

36 181 73

Автомобилите, от които собствениците им не искат да се отказват с десетилетия

  • автомобилът на старо-
  • японски коли-
  • продажба на автомобили

Най-лоялните купувачи са собствениците на японски коли

Американският сайт iSeeCars проведе необичайно проучване на автомобилния пазар. Чрез него експертите се опитват да разберат от кои автомобили собствениците не се отказват с години. Проучването касае основно Северна Америка, но тъй като у нас такива не се правят, можем да си направим някои изводи и от тези резултати. Оказва се, че най-лоялните купувачи са собствениците на японски автомобили, по-специално на Toyota.

За да стигнат до това заключение, специалистите от iSeeCars анализират данни за 660 000 стари коли. Рейтингът включва модели, произведени през периода 1981-2005 година, които са продадени през 2020 година. По този начин анализаторите разбират кои „железни коне“ са останали в едни и същи ръце поне 15 години.

И така, какъв е резултатът от това проучване? Оказва се, че собствениците на Toyota Prius изпитват най-голяма преданост към автомобилите си. Сред екземплярите на 15 и повече години продажбата от първи собственик е 13,7%. Следващи в списъка, включително до петата позиция, са също модели на Toyota - Highlander, Tacoma, Sienna и Tundra с показатели 12,4%, 11,6%; 11,5% и 11,3% съответно. Останалите пет изглеждат така:

Honda CR-V - 10,7%;
Honda Pilot - 10,4%;
Subaru Forester - 9,8%;
Toyota 4Runner - 9,4%;
Toyota Sequoia - 9,1%

Както можете да видите, списъкът включва автомобили изключително със знака „Произведено в Япония“ и това, честно казано, не е изненадващо - автомобилите Toyota и Honda са известни със своята издръжливост и надеждност. Като правило собствениците на "японки" дълго време не се отказват от автомобилите си.

Между другото, от няколко години най-популярните автомобили в света са кросоувърите. Въз основа на това iSeeCars намира за уместно да проведе и проучване за лоялността на клиентите само за такива автомобили. Тук картината се оказва немного по-различна (в ТОП-10 намира място и един корейски кросоувър):

Toyota Highlander - 12,4%;
Honda CR-V - 10,7%;
Honda Pilot - 10,4%;
Subaru Forester - 9,8%;
Toyota 4Runner - 9,4%;
Toyota Sequoia - 9,1%;
Toyota RAV4 - 8,7%;
Acura MDX - 7,9%;
Hyundai Tucson - 7,6%;
Subaru Outback - 6.8%.

А знаете ли кои са най-комфортните тригодишни коли според carwow?

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 54 гласа.

Свързани новини