Отидете към основна версия

4 033 27

BMW патентова Gran Coupe

  • bmw-
  • gran coupe

Намерението на баварския концерн да пусне серийна версия на концепта Gran Coupe вече не е тайна за никого. Официално одобрение за проекта бе дадено още преди месеци. Досега обаче малцина в Мюнхен знаеха до каква степен ще се отличават прототипът и серийният вариант на автомобила. Известна яснота по въпроса внасят скици, които от BMW са внесли за патентоване. До тях са се добрали от китайския сайт chinacartimes.com.

Ако рисунките се окажат автентични, изнеданани надали ще има. Автомобилът на тях представлява почти пълно копие на новата 6-а серия, но с четири врати. Съществени разлики между концепта и финалната версия също липсват.

Повече неясноти има около техническата част на проекта, което създава благоприятни условия за слухове. Подобно на 6er, Gran Coupe ще използва платформата на "седмицата". Окачването отпред ще бъде на двойни носачи, а многолостовият заден мост Integral V ще може да дозавива. Предполагаемото междуосие е около 2 900 мм.

Под предния капак ще се монтират само двигатели с принудително пълнене. Базовият мотор ще бъде 3.0-литров, с два турбокомпресора, мощност 320 к.с. и въртящ момент 450 Нм. Гамата ще коронова 4.4-литровият V8 с 407 коня и 600 Нм. Същия въртящ момент ще предлага и турбодизелът с 300 к.с. Всички мотори ще се комплектоват с осемстепенен автомат ZF.

Серийното BMW Gran Coupe се очаква най-рано в началото на 2012 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини