Отидете към основна версия

22 173 37

Новият DS 4 - премиум хечбек с интересен дизайн

  • ds4-
  • ds -
  • ds3 sportback-
  • citroen

Може да избирате между три версии на френския хечбек

След като през 2015 година, DS започна съществуването си като отделна марка, те представиха няколко интересни модела с различен дизайн спрямо това което сме свикнали да виждаме от останалите. В момента гамата на DS включва в себе си двете SUV-та DS3 Sportback и DS7 Sportback, премиум седанът DS 9, а от днес и хечбекът DS4. Въпреки отделянето си като самостоятелна марка, DS запазва корените си от Citroen и именно от там е взета и платформата на която е построен новият модел, като тя е идентична с тази на последното поколение Citroen C4.

Като размери, DS4 е пораснал в сравнение със своя предшественик и дължината му е достигнала 4.40 метра, а широчината му е увеличена до 1.83 метра, като единствената промяна в негативен аспект при размерите е височината, която е намалена до 1.47 метра.

Дизайнът е типичен за марката с голяма предна решетка и логото на компанията, хоризонтални LED Matrix фарове с вертикални LED дневни светлини в предната част.Страничната линия е на типичен хечбек с остри дизайнерски линии в долната част на вратите и калниците, а прибиращи се дръжки допълват футуристичния дизайн на хечбека.

В задната част отново виждаме някой по-остри линии, малко стъкло със спойлер, който продължава линията на тавана, както и LED стопове, свързани с декоративен елемент. В долната част на задната броня са разположени и интересните трапецовидни накрайници на ауспусите, както и дифузьор, който има по-скоро естетическа отколкото техническа функция. Освен обикновеният DS4, може да поръчате DS4 Premium Line или по-подходящият за българските пътища DS4 Cross, като и при трите получавате малко по-различна визия в зависимост от пакета който сте избрали.

Интериора е също толкова смело решен колкото и екстериора. Дисплей пред водача замества аналоговият скоростомер и показва всичката нужна информация, а този до него контролира различните функции на колата, като това може да става чрез докосване върху екрана или чрез екран заемащ функцията на тъчпад върху централната конзола. Въпреки че може да контролирате климатичната система от тъч-контролите, от DS все пак са решили да оставят и няколко физически бутона с които да настройвате основните функции на климатика бързо и лесно.

За комфорта на шофьора и пътниците, седалките и различни части от салона са облицовани в Nappa кожа, а на някой места е използвана и алкантара. Аудио система с мощност от 690 вата, 21-инчов хед-ъп дисплей и освежител за въздух могат да допълнят екстрите в интериора, а система за автономно шофиране от ниво 2, както и активно окачване което взима информация от сензори и камери за пътя пред вас и се регулира само, ще помогнат за по-безопасно и удобно пътуване.

Двигателите с които DS4 ще се предлага са 5 на брой, три бензинови с мощност от 130, 180 и 225 конски сили, дизелов със 130 конски сили, като всеки от тях ще се предлага с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а за феновете на електрифицираните автомобили, ще се предлага и Plug-In хибрид с 225 конски сили и 50 километра електрически пробег. Първите модели ще са налични в представителствата в края на тази година, като цените все още не са официално обявени, но се очаква те да започват от около 30 хиляди евро за базовият DS4.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини