Отидете към основна версия

2 098 23

АМG ще доработва и електрическите Mercеdes-Benz

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • eqa

Кои ще са спортните електрически Mercedes-и?

Снимка: Mercedes-Benz

До сега AMG се грижеше само за автомобилите на марката с бензинови или дизелови двигатели, но по всичко изглежда, че това е на път да се промени в следващите месеци. В интервю след представянето на електрическия Mercedes-Benz EQA, един от шефовете на марката е заявил, че електрическо AMG ще се появи доста скоро на пазара. Електрическите модели EQA, EQB, EQE и EQS бъдат първите, които ще се възползват от спортното подразделение, като се очаква представяне на първия от тях още в следващите месеци.

Все още не е ясно какво точно ще представляват AMG EQ моделите, но най-вероятно ще получат същото каквото и получават автомобилите с конвенционален двигател. Външните пакети ще включват различни брони, прагове, джанти и окачване, а в интериора различни графики на таблото, различни седалки и волан, както и най-вероятно специфични детайли и елементи запазени само за спортните електрически модели.

Най-важният ъпгрейд, който могат да получат природосъобразните спортни модели е повишена мощност, която на свой ред да даде още по-бързо ускорение, което не е чуждо при задвижваните на ток автомобили. Ходът на Mercedes не е изненадващ, след като от Audi съобщиха, че Е-Tron GT ще получи RS версия, BMW се похвалиха с тестове на i4M, a от Tesla вече представиха Model S Performance.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини