Отидете към основна версия

4 082 50

Peugeot представи електрическия Rifter

  • peugeot-
  • rifter-
  • електрически автомобил. e-rifter

Продажбите на електрическия ван започват през есента

Снимки: Peugeot

След като преди няколко седмици от Peugeot показаха електрическия Partner, ето че днес от френската компания показаха пътническата му версия, която носи името e-Rifter. Тя ще се предлага в две версии с дължина от 4.4м и такава с дължина от 4.75м, като и при двете ще има вариант за 5 или 7 места.

Промени спрямо версиите с бензинов или дизелов двигател няма, като дори портът за зареждане е заел мястото на този в който се налива гориво при конвенционалните двигатели. Единственото, което може да издаде електрическата версия са надписите и липсата на шум от двигателя при шофиране.

Подобно и на другите модели на ток на компанията, e-Rifter се задвижва от електромотор с мощност от 134 конски сили и максимален въртящ момент от 260 нютон метра. Батерията е с капацитет от 50 кВч. и е с възможност за пълен заряд за 30 минути. Ускорението от 0 до 100, колкото и да не е важно за такъв тип автомобили е 11.2 секунди, а максималната скорост е 130км/ч.

В зависимост от версията която си изберете, багажното пространство варира от 775 литра за най-малкия модел с два реда седалки до 4 000 литра за най-големия модел с гътнати всички седалки. Цените на електрическия ван все още не са ясни, но най-вероятно ще трябва да изчакате поне до края на година ако искате да се сдобиете с първите бройки.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини