Отидете към основна версия

3 571 15

Ioniq, но не Hyundai, ще дебютира на 23 февруари

  • hyundai-
  • ioniq-
  • 5-
  • kia

Това ще е първият модел на отделилата се от Hyundai марка

Снимки:Hyundai

До сега името Ioniq бе познато като моделно название на електрическите модели на корейската марка, но ето, че то вече ще съществува като отделна марка, която ще бъде изцяло електрическа. Противно на очакванията, първият самостоятелен Ioniq ще носи моделното означение 5, а от компанията разкриват, че нечетните числа са запазени за SUV-тата, докато четните ще виждаме при леките автомобили.

Ioniq 5 ще стои върху E-GMP платформата, която е последната разработка на Kia и Hyndai и ще бъде използвана при бъдещите електрическите автомобили на трите компании. Интересна екстра за новия модел ще бъде това, че ще може да бъде използван като източник на напрежение, което според Hyundai ще бъде достатъчно, за да опечете пуйка във фурна. Или с други думи, ще може да включвате електрически консуматори в порта за зареждане.

Както се вижда и на снимките, дизайнът ще е по-различен от този който сме свикнали да виждаме от корейската марка до сега.Освен това, малки светещи елементи в предната решетка както и 20-цолови джанти, подобряващи аеродинамичността на автомобила, ще бъдат отличителни за първия модел на марката. През следващите три години, на пазара трябва да бъдат представени Ioniq 6 - спортен луксозен седан, както и Ioniq 7, който ще бъде по-голямо SUV.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини