Отидете към основна версия

6 943 21

400 коня за Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • vrs-
  • evo

Чехите ще отпразнуват десетата годишнина от появата на първата модификация vRS с интересна тунинг доработка на модела си Octavia. Автомобилът се разработва съвместно с английското издание Evo и ще бъде демонстриран от 13 до 19 август в щата Юта, когато на соленото езеро Боневил ще се проведе "Седмицата на скоростта".

На ежегодното мероприятие се събират някои от най-бързите автомобили на планетата, а както се вижда от снимките, Octavia-та вече е в процес на разработка. Двулитровият TSi двигател ще си остане под капака, но ще бъде коренно преработен. Подменени ще бъдат окачването, интериорът и части от екстериорните панели.

Измененията по външния вид и салона се правят с цел да се подобри аеродинамиката и автомобилът да бъде максимално олекотен. По предварителни данни мощността на доработената Octavia ще надхвърля 400 конски сили. Към момента липсват подробности около динамичните характеристики на автомобила.

Според специалистите обаче те вече са ясни предвид фотографиите, които показват тестовете на автомобила на динамометричен стенд. Ричард Мийдън, редактор в сп. Evo, ще седне зад волана на най-бързата Octavia, а целта му на соленото езеро Боневил ще бъде да постигне възможно най-висока скорост. Каква ще е тя, ще разберем след два месеца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини