Отидете към основна версия

4 020 15

Над 1000 конски сили за AMG GT Black Series

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gt-
  • black series

Тунинговаха спортното купе до 1111 конски сили

Mercedes AMG GT се появи на пазара през 2015 година, а 5 години по-късно видяхме най-мощната му версия Black Series. Мощността в заводски вид е 720 конски сили, а под капака можем да намерим 4.0-литров бензинов осмак с две турбини. Автомобилът държи рекорда за най-бърза обиколка на Nurburgring от сериен автомобил, но за някои това явно не е достатъчно.

Тунинг компанията Opus предлага леки промени по софтуера и двигателя на Mercedes-а, които повишават значително мощността му. Ако решите, че не искате да прекалявате, то само промяна на софтуера ще ви осигури около 825 конски сили, а нови турбини и генерация могат да повишат конете до 920.

Ако пък ви се иска да имате мощността на Bugatti Veyron, то ковани бутала, променена горивна система и подсилване на скоростната кутия ще ви донесат така желаните 1001 коня.

Със същите промени и друг софтуер може да получите 1111 конски сили, като дори и тук предаването си остава задно, а от компанията обещават поведение като на атмосферен автомобил, въпреки сериозните турбини.

Ако по някаква случайност сте едни от късметлиите, притежаващи AMG GT Black Series, то вече може да се възползвате от първите два варианта, но за по-мощните ще трябва да изчакате още поне месец, преди модификациите да са напълно готови и тествани.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини