Отидете към основна версия

7 443 37

Ето защо новото купеобразно Renault се присъедини към групата на най-безопасните автомобили

  • renault-
  • arkana-
  • безопасност-
  • рено-
  • аркана

Arkana получи максималния 5-звезден рейтинг от Euro NCAP

Базирано на модулната платформа CMF-B, използвана и при Captur, новото Renault Arkana се възползва от оптимизирана структура на каросерията, преработена конструкция на седалките и закопчалки на обезопасителните колани с пиротехнически обтегачи и ограничители на товара за оптимална подкрепа на всички пътници. Новото купеобразно Renault разполага и с технологията Fix4sure за придържане на пътниците за предотвратяване на изхлузване под колана при челен удар.

Renault Arkana е оборудвано с последно поколение помощни системи за шофиране. Сред включените ADAS (усъвършенствани системи за подпомагане на водача) системи са за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при натоварено движение, за разпознаване на пътните знаци, за предупреждение за наличие на обект в "сляпата" зона, които осигуряват по-безопасно и спокойно шофиране. Активният спирачен асистент, засичайки велосипедисти и пешеходци, предупреждава водача за опасна ситуация и може да инициира спиране, ако водачът не реагира.

Друг фактор за безопасността е повишената видимост, постигната чрез 360° камера, 100% LED предни фарове като стандартно оборудване за всички нива на оборудване, автоматично превключване на къси и дълги светлини и електрохроматично вътрешно огледало за обратно виждане.

Независимо от метеорологичните условия, частта от денонощието, при изпреварване или смяна на лентата, в града или при паркиране, всички тези технологии за подпомагане на шофирането подпомагат по-добрата безопасност за всички и допринасят за по-голямо спокойствие и по-малко опасност, независимо дали сте в автомобила като шофьор или пътник или отвън като уязвим участник в движението.

По този начин Renault Arkana осигурява активна и пасивна безопасност от най-високо ниво съгласно критериите на Euro NCAP. Новото Renault Arkana е хибридно, както във своята ДНК, така и по отношение на външния си вид. Моделът, който представлява купе-кросоувър претендира да е едновременно модерен и идеален за семейства, които ще оценят неговите пространство и комфорт при шофиране и на борда. Всичко това с най-високо ниво на активна и пасивна безопасност за всички пътници и участници в движението.

Пълният хибрид E-TECH 145 (наличен от втората половина на 2021 г.) разполага с всички предимства на електромобилността без зареждане: 80% електрическо шофиране в града, до 40% по-нисък разход на гориво в сравнение с еквивалентен бензинов двигател и понижени CO2 емисии за максимално удоволствие от шофирането: тишина, комфорт и отзивчивост.

Бензиновите двигатели са с 12V микрохибридизация (TCe 140 и TCe 160, като въпросната микрохибридизацията намалява разхода на гориво и CO2 емисиите, като същевременно осигурява по-плавно рестартиране и по-голям комфорт при шофиране.

Със своята уникална концепция Renault Arkana е автомобил от бързо растящия „C“ сегмент. С Arkana, Renault е първият масов производител, който предлага SUV купе в Европа, категория, запазена досега само за премиум марки.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 20 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с най-новото Renault

    Renault Symbioz ще се конкурира с Nissan Qashqai, но иновацията е с акцент върху практичността, красивия дизайн и ниския разход на гориво. SUV гамата ...
    02.05.2024
    7 255
    20
  • Renault води преговори с Xiaomi и Li Auto

    Renault проучва потенциални сътрудничества с китайските компании Li Auto и Xiaomi в областта на електрическите и интелигентните автомобилни технологии ...
    29.04.2024
    2 106
    8
  • Renault показа част от най-новия си кросоувър

    Renault се подготвя да представи на света най-новия си модел, който ще носи името Symbioz.Това ново попълнение в гамата на Renault, което ще дебютира ...
    29.04.2024
    3 164
    15
  • Renault 5 E-Tech получи първата специална версия

    Електрическият хечбек Renault 5 E-Tech получи първата специална версия с префикса Roland Garros в името. Моделът ще направи публичен дебют по време на ...
    28.04.2024
    2 918
    8
  • Mitsubishi обнови ASX

    Mitsubishi „изненада“ автомобилния свят с обявяването на обновения ASX, който се появява малко след дебюта на последното му поколение. ASX ...
    24.04.2024
    2 739
    16