Отидете към основна версия

16 173 22

Lamborghini Diablo с мотор от BMW за $11 000

  • lamborghini-
  • murciélago-
  • ponitiac-
  • fiero-
  • реплика

"Сиромах човек - жив дявол", гласи народната мъдрост. В случая с тази обява в eBay дяволът е родом от Сант'' Агата Болонезе, но с американски и немски гени. Доста сполучливата реплика е построена на силно модифицирана платформа от Ponitiac Fiero и разчита на баварски мускули.

Автомобилът все още не е завършен, което обяснява ниската цена. Повечето от конструктивната работа обаче е финализирана. Плексигласовото копие на каросерия от Diablo VT 6.0 е монтирано на тръбната рама, вратите и фаровете - също.

Спирачните апарати са от Corvette, но 18-цоловите джанти са оригинални от Lamborghini Murciélago, модел 2004-та. Обути са в гуми Pirelli P-Zero.

Купувачът няма да мисли и за изпускателната система. С колата се продават алуминиев инструментален панел, пълен компект от интериорни части от фибростъкло, стопове и странични стъкла.

Под задния капак се вижда 5.0-литров V12 двигател M70 от BMW 7er E32. Съчетан е с 5-степенна механична трансмисия Getrag 016 от Audi. Съединителят и маховикът обаче не са монтирани, макар да са включени в комплекта. В общи линии истински лоша новина е само липсата на предно стъкло.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини