Отидете към основна версия

18 771 59

BMW представи 4er - наследник на E92

  • bmw-
  • 4er-
  • 3er coupe-
  • e92

Още една от многото интересни премиери в Детройт е тази на новото BMW 4er. Изцяло новата четвърта серия на баварците на практика се явява "тройка" с две врати. Както се вижда от снимките обаче, автомобилът е доста по-спортно и динамично изглеждащ от стандартната трета серия седан.

За по-агресивната външност роля играят както липсата на задни врати, така и изменените пропорции. Предната част на колата отразява близкото родство на 4er с третата серия, но профилът и задницата притежават много по-спортни контури. "Четворката" е и по-ниска.

Таванът на 4er е по-нисък с 16 мм от този на 3er, но това е достатъчно, за да се подчертае спортният характер на новото купе. Още от интересните акценти са снижена до асфалта предна броня и същевременно разположена по-високо радиаторна решетка.

Страничните въздухозаборници пък наподобяват на цифрата 7, но огледално обърната. Между другото тази форма в различни стилизирани варианти се открива и в други детайли на автомобила, включително и в новите динамично изглеждащи фарове.

Под капака на "четворката" ще се монтират 4- и 6-цилиндрови мотори, които ще работят съвместно с шестстепенна механична трансмисия или с осемдиапазонна автоматична скоростна кутия. Продажбите на купето ще стартират през есента.

На този етап обаче, все още актуалното компактно купе на баварците е Е92. Как се продава този модел у нас, можете да видите ТУК

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини