Отидете към основна версия

5 779 18

Новият Ford Mustang. Първа информация

  • ford-
  • mustang

Ford планира да представи новото поколение на култовия "мускулест" модел Mustang през 2014 година. Сега обаче станаха ясни някои подробности около спортното купе. Автомобилът ще бъде по-компактен от сегашната генерация, но точно поради тази причина ще тежи по-малко. Според специалистите това ще се отрази положително на динамичните му характеристики и на управляемостта.

Като излъчване новият Mustang ще е доста по-близък до първообраза от 1964 година. Това са думи на представители от Ford, но какво точно се има предвид не е ясно. Едва ли американците ще направят опростен и евтин Mustang. Този модел отдавна се е превърнал в икона на американското автомобилостроене и цената му би следвало да е по-висока.

Независимо, че няма да е евтино, от компанията обещават новото поколение да е технически съвършено. Автомобилът ще разполага с напълно независимо окачване, настроено така, че безпроблемно да преодолява остри завои на висока скорост, като наред с това ще разполага с мощен и същевременно икономичен и екологичен двигател. Базовият мотор ще е 2.5-литров, ще е снабден с турбокомпресор и ще достига максимална мощност от 300 к.с.

Очаква се топмодификацията да се екипира с 5.4-литров агрегат с мощност над 500 к.с. В момента "най-скромният" Mustang разполага с мотор с обем 3.7 литра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини