Last news in Fakti

14 Юли, 2011 12:04 5 774 18

Новият Ford Mustang. Първа информация

  • ford-
  • mustang

Ford планира да представи новото поколение на култовия "мускулест" модел Mustang през 2014 година. Сега обаче станаха ясни някои подробности около спортното купе. Автомобилът ще бъде по-компактен от сегашната генерация, но точно поради тази причина ще тежи по-малко. Според специалистите това ще се отрази положително на динамичните му характеристики и на управляемостта.

Като излъчване новият Mustang ще е доста по-близък до първообраза от 1964 година. Това са думи на представители от Ford, но какво точно се има предвид не е ясно. Едва ли американците ще направят опростен и евтин Mustang. Този модел отдавна се е превърнал в икона на американското автомобилостроене и цената му би следвало да е по-висока.

Независимо, че няма да е евтино, от компанията обещават новото поколение да е технически съвършено. Автомобилът ще разполага с напълно независимо окачване, настроено така, че безпроблемно да преодолява остри завои на висока скорост, като наред с това ще разполага с мощен и същевременно икономичен и екологичен двигател. Базовият мотор ще е 2.5-литров, ще е снабден с турбокомпресор и ще достига максимална мощност от 300 к.с.

Очаква се топмодификацията да се екипира с 5.4-литров агрегат с мощност над 500 к.с. В момента "най-скромният" Mustang разполага с мотор с обем 3.7 литра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    12 45 Отговор
    Кой беее, кой беее по-динамичен щял да бъде.На мени да ми говат тоя Констанг да го настъпам ама яко няма да дигне 100за 3 секунди като ГТР и 300 за 7секунди пак като ГТР.
  • 2 rraptor

    31 1 Отговор
    Днес стартовата цена на Мустанга в америка е 20 000 долара... 28 000 лв... тука за тия пари си купуваш Йарис с някоя друга екстра :D Пръчка е ама за тия кинти е перфектна пръчка :D

    Коментиран от #14, #15

  • 3 Име:

    9 10 Отговор
    Пак ли ще е на цял мост отзад? :D :D

    Коментиран от #16

  • 4 Friz

    18 1 Отговор
    Абе нали ужким мустанга е ''muscle car'', преди 3 години имаше една серия на Top Gear, в която казваха, че Мустангите, камаротата,Вайпърите струват доста по-малко от Италиянските и немските супер кари, защото почват да им се деформират ламарините след развиването на 250 км в час.И това е доказан факт, имаше клип на който с едно устройство измерваха измененията по ламарините на ''muscle cars'' !

    Коментиран от #8

  • 5 Иван

    3 12 Отговор
    Дано да няма нищо общо с това.Просто я няма мускулестата визия.....
  • 6 ЖОРО

    12 1 Отговор
    Подозрително много прилича на Camаro май, а?
  • 7 QWERTY

    11 2 Отговор
    Красиво е,ама има по-разглезена визия от предния мустанг.
  • 8 111

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Friz":

    А ти с твоя голф редовно караш с 250 и не ти се деформират ламарините, нали? Стига дребнавости е
  • 9 Nqmam_dumi

    7 3 Отговор
    Haresva mi dizaina, no vse pak vse poveche se gubi vruzkata s klasicheskia Mustang :(
  • 10 Nqmam_dumi

    9 1 Отговор
    v USA moje i da e 28000 ama ela da vidish v BG tolkova li e, mersi sum za Yarisa...
  • 11 ко

    4 2 Отговор
    На вид прилича на звяр в осмирителна риза... Нещо агресивността е заместена с лека нотка на носталгия, на тъга :):):) Може би защото ще му слагат 2,5 мотор и ще го баламосват че е масъл кар :) а и след диеттата и на размери ще е по-скромен :) Но... повечето американски масъл кари ги чака същата съдба, такива са тенденциите :)

    Коментиран от #13

  • 12 Unknown

    5 5 Отговор
    С всеки изминал модел все повече се губи главната идея за Форд Мустанг. Кога Форд са ползвали турбокомпресор на тяхни модели Мустанг. Не мога да кажа ,че не е красив ,но все повече започва да се губи агресивния изглед ,заради който много хора харесват моделите на Мустанг.
  • 13 Mao

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "ко":

    2.5 sas Turbo ne e zle mislq . Prosto qvno veche ima po golqm izbor na dvigateli , ot 2.5 do 5.4 , nikak zle . Posledniq sas 500 k.s. pokazva kakav vid kola naistina e Mustang .
  • 14 Unknow

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "rraptor":

    20000 долара е базовият модел. 43000 долара е по-направеният ,ако така мога да се изразя.
  • 15 i500

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "rraptor":

    Те казаха,също и че пружините на Лада са от българска химикалка,дали е вярно,според теб...Топ Гиър е просто шоу и не трябва да се взима много насериозно това,което казват за колите.Целта му е да забавлява хората,не да ги отекчава със разни сухи цифри
  • 16 the mask

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Име:":

    Да, точно това означава "изцяло независимо окачване"!
  • 17 Megane

    1 0 Отговор
    готин е Мустанга, но за жалост вече ти няма истинските muscle cars от 60-те и 70-те :( Гадна тенденция
  • 18 rocky

    1 0 Отговор
    Тука повечето сте инжинери ми се струва.. Секи разбира и дава ексепртно мнение.. Аз се чудя още защо не сме пуснали завод за автомобили в Перник, а то защото експертите консултирали по форумите големите автомобилни производители....