Отидете към основна версия

27 984 119

Ето го най-ненадеждния автомобил

  • надеждност-
  • класация-
  • warranty direct-
  • monster mk1

Британската застрахователна компания Warranty Direct изнесе статистика за най-трошливите възли и агрегати при различните марки и модели автомобили. Проучването е направено на базата на дефекти при 50 000 коли на възраст до пет години.

Благодарение на събраната информация британските застрахователи създават любопитен сборен модел, наречен Monster Mk1. Мелезът представлява реален образ на най-ненадеждния автомобил в света. Над създаването му са работили специалисти от различни автопроизводители.

Външният вид на возилото е меко казано странен, но не той е акцентът в това творение. Доста по-интересно е какво се крие под ламарините на Monster Mk1. Отговорът е елементарен. Той е симбиоза от най-ненадеждните и често развалящи се възли и агрегати.

Под капака намира място четирицилиндровият бензинов мотор от модела MG TF, а окачването е от BMW M3. Като най-ненадеждна е определена електрониката на Renault Megane. Климатичната инсталация пък е компилация от два модела на Seat - Alhambra и Toledo.

Освен от BMW части от още една култова немска марка са намерили място в най-ненадеждния автомобил. Става дума за запалителната система на Mercedes-Benz V-Klasse. Кормилното управление на Monster Mk1 е от Volvo C70, а скоростната кутия - от Land Rover Freelander.

Третият представител на голямото немско трио Audi също участва в ненадеждния автомобил с един основен възел. Спирачната система е заимствана флагмана на инголщадци Audi A8, което още веднъж доказва, че дори и в най-съвършените автомобили има слаби звена.

Според статистиката 40% от собствениците на BMW M3 имат проблем с окачването, а всеки пети притежател на Land Rover Freelander и Audi A8 отива в сервизите заради повреда в скоростната кутия и спирачките, съответно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини