Отидете към основна версия

6 905 14

Така ли ще изглежда Porsche Cajun?

  • porsche-
  • cajun-
  • audi-
  • q5-
  • boxster

Журналисти от британското сп. Autocar твърдят, че са се добрали до компютърни изображения на бъдещото Porsche Cajun от документацията на самия производител. Спортният всъдеход-купе от Цуфенхаузен трябва да се появи на пазара до две години.

Според англичаните снимките са част от работния процес по създаване на външния дизайн на новия автомобил. В чертите му се долавят доста елементи от стилистиката на култовия състезателен модел 959. За разлика от технологичния си донор Cajun ще бъде с три врати.

Коренно различен ще бъде и интериорът. Място в него най-вероятно ще намерят корнтолните уреди, климатикът и спомагателните превключватели зад волана от следващото поколение Boxster. Елементи от салона на бъдещия малък роудстър на немците също ще бъдат използвани в купето на Cajun.

Според последните слухове от Цуфенхаузен под предния капак на модела ще се монтират доработени от Porsche 4- и 6-цилиндрови двигатели на Audi. Купувачите ще могат да избират между бензинови и дизелови мотори.

Cajun ще стане петият модел в гамата на Porsche. Ръководството на компанията се надява той да позволи да бъде прехвърлена границата от 150 000 продажби годишно. Малкият роудстър, позициониран под Boxster, пък трябва да помогне за достигането на 200 000.

Cajun ще се произвежда във фабриката на Porsche в Лайпциг, където ще бъдат създадени 1 000 нови работни места.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини