Отидете към основна версия

5 741 21

Toyota ще се състезава с Corolla на водород (ВИДЕО)

  • toyota-
  • corolla-
  • състезание-
  • водород

Колата използва 1.6-литров двигател от Yaris GR

Снимка: YouTube

Toyota показа състезателна Corolla, която ще участва в 24-часовото състезание NAPAC Fuji Super TEC, което започва на 21 май. Водородната кола ще бъде част от отбора на ORC ROOKIE Racing Team, който се притежава лично от Акио Тойода.

Що се отнася до автомобила, по него са направени абсолютно всички промени, които можем да видим и при другите състезателни коли от гледна точка на безопасност, като е оборудван със спортни седалки, колани и клетка. Голямата разлика с другите състезателни коли се крие под капака, където можем да намерим трицилиндров 1.6-литров мотор.

Агрегатът е добре познат от Toyota Yaris GR, като тук той е преработен, за да се движи на водород. Според японската компания именно състезанията са мястото, където може да се покаже колко много е напреднала водородната технология и това смятат да направят те. Един от състезателите споделя, че в сравнение с бензиновата версия, този двигател се усеща по-рязък, но въпреки това разликата не е голяма. Вижте видеото и чуйте как звучи водородната Corolla.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини