Отидете към основна версия

5 075 10

Ето за това не трябва да изключвате системите на Yaris GR (ВИДЕО)

  • toyota-
  • yaris gr-
  • катастрофа-
  • лоши шофьорски умения

Лошите шофьорски умения и високата мощност не водят до нищо добро

Снимка: YouTube

Това не е първият път в който ви показваме как лошите шофьорски умения и прекалената вяра в тях, не водят до нищо добро, но пък едва ли ще е последния. Шофьор на Toyota Yaris GR разбра това от първо лице след като реши да покаже на какво е способен пред камерата при напускане на местна сбирка.

Както най-вероятно знаете Yaris GR е една от интересните коли, създавани в последно време, като се превърна в един от най-любимите автомобили на редица автомобилни журналисти и пилоти. Състезателната кола, която е хомологирана за пътя разполага с 1.6-литров бензинов мотор с 260 конски сили и 360 нютон метра, които са предавани към четирите колела, посредством механична трансмисия с 6 предавки.

На теория колата може да преразпредели до 100% от въртящия момент към предния или задния мост във всеки един момент, като за това допринасят и различните режими. При Sport, който най-вероятно е включен и във видеото, 70% от въртящият момент е предаван към задните гуми, което в комбинация с уменията на водача води до това. Вижте видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини