Отидете към основна версия

8 489 70

Tesla ще плати на своите клиенти по $ 16 хиляди заради бавно зареждане

  • tesla-
  • съд-
  • реиение

Засега говорим само за Tesla Model S и Model X, които са оборудвани с батерия от 85 киловатчаса

В Норвегия съдът осъди Tesla да плати на собствениците на американски електрически автомобили по $ 16 хиляди. Това съобщава изданието Electrek. Според тях причината за съдебното решение е твърде бавното зареждане на батериите в автомобилите на станциите Supercharger след актуализация на софтуера. Освен това шофьорите също се оплакват от намаляване на автономния пробег на техните електрически автомобили.

Засега говорим само за Tesla Model S и Model X, които са оборудвани с батерия от 85 киловатчаса. Както разказва пред изданието един от собствениците на Tesla, произведена през 2014 година, първоначално колата му можела да измине 397 километра с едно зареждане. След актуализацията водачът твърди, че тази цифра е спаднала до 349 километра.

На свой ред говорител на Tesla заяви, че една от целите на програмата за надграждане е "да защити батерията и да увеличи нейния живот". Според него именно това е довело до намаляване на автономния пробег. Той добави, че проблемът засяга само "малък процент от собствениците" на електромобили Tesla.

В момента в Норвегия има около 10 хиляди собственици на американски електрически автомобили. Дали Tesla ще обжалва решението на съда, все още не е известно. Трябва да отбележим още, ч към днешна дата подобни искове се разглеждат и от съдилища в други държави.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини