Last news in Fakti

2 Юни, 2021 12:32 2 677 6

Нови мултимедии за скъпите "те́сли"

  • tesla-
  • процесор-
  • мултимедия

Tesla Model S и Model X ще включват APU на Ryzen с графични процесори Radeon RDNA 2

Нови мултимедии за скъпите "те́сли" - 1

Първата информация, че бъдещите мултимедийни системи на новите електрически превозни средства Tesla ще бъдат сравними по производителност със съвременните игрови конзоли PS5 и Xbox Series X, беше обявена от Илон Мъск още през януари тази година по време на представянето на Model S 2021. Сега тази информация беше официално потвърдена, когато AMD обяви на Computex 2021, че доставя нови процесори Tesla Ryzen и Radeon графика за информационно-развлекателни системи (MCU).

В резултат на инсталирането в новите Model S и Model X на MCU и хардуерната платформа на AMD, производителността на системата ще достигне 10 терафлопса, което я довежда до нивото на PlayStation 5 (10 терафлопса) и Xbox Series X (12 терафлопса).

Изпълнителният директор на AMD Лиза Су отбеляза, че компанията е разработила AMD Ryzen APU, способна да захранва развлекателната система и в двата модела на Tesla. Наличието на дискретен графичен процесор в архитектурата RDNA2 ще позволи на собствениците на Model S и Model X да стартират високопроизводителни игри като например The Witcher 3: Wild Hunt и Cyberpunk 2077.

До днес не е известно кои точно APU и GPU RDNA2 ще бъдат използвани за вграждане в новите ""те́сли"". Според непотвърдена информация, публикувана през януари, това може да е графичния процесор AMD Navi 23, като това може да се заключи от документацията на Tesla, предоставена от вътрешния човек Патрик Шур.

Илон Мъск в Twitter потвърди, че производителността на компютърната система на Model S и Model X ще бъде сравнима с мощността на PlayStation 5. Точният момент на появата на „The Witcher 3“ или Cyberpunk 2077 на платформата Tesla Arcade все още не е ясно. Според информация, която се появи в официалния ресурс на Tesla, за съвместимост на игрите с мултимедийната система на Tesla може да се наложи да се разработи версия на игрални приложения за Linux. Първите купувачи ще получат новите свръхбързи Model S Plaid на 10 юни.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пари ще изкарва ли

    9 3 Отговор
    Тоест ще може ли да копае криптовалути с тези мощни процесори?

    Коментиран от #3

  • 2 Счупи тъпомера

    5 7 Отговор
    Като гледам, тръгнали са към 50 инчов монитор в колата. Егати грозното.
  • 3 Да, ще може

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пари ще изкарва ли":

    Това е идеята. Въпросът е за коя proof-of-work крипто валута става въпрос. По-вероятно да е BTC, а не Doge, но знае ли се...

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Това обяснява много

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да, ще може":

    Особено закупуването на биткойн на стойност милиард и половина.
  • 5 Koicho

    1 0 Отговор
    Супер.
    Естествена че като имаш суперкомпютър в колата ще можеш да го ползваш за каквото си поискаш , включително да ти копае крипто.
    Въпроса е това ли е най доброто / най доходоносното което може да прави този кола за теб.?!
    Вероятно не .
    Ако работи като такси или работакси би изкарвала десетки пъти повече .
    Така че ако купуваш колата да ти изкарва пари , а не да се кефиш на нея, то копането на крипто някаква алтернатива имаща смисъл в много частни случаи - например когато е ударена и не е в движение но компютъра работи.
  • 6 Пурко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да, ще може":

    Личи си колко си непросветен и си нямаш на представа с какви процесори в момент се копае BTC! Не се изказвайте неподготвени моля за което!