Last news in Fakti

27 Май, 2021 17:11 7 536 197

Над 1 милион резервации за пикапа на Tesla

  • tesla-
  • cybertruck

Голяма част от тях най-вероятно ще отпаднат при етапа на покупка

Над 1 милион резервации за пикапа на Tesla - 1
Снинмка: Tesla

Резервациите за пикапа на Tesla надхвърлиха един милион според неофициалния брояч, който съществува в интернет пространството. Той разчита на информация, подадена от самите хора, които са направили резервация, а не на официални данни от Tesla.

Въпреки, че не може да се каже точно колко акуратен е този брояч, то можем да видим, че подадените резервации за Tesla Cybertruck вече надхвърля 1 милион. Всъщност дори и бройката, която е подадена в сайта да е близо до истината, то все пак част от хората ще се откажат от своите резервации при представянето на серийния модел.

Също така трябва да се отбележи и това, че има хора, които са направили по няколко резервации, за да са сигурни че ще са едни от първите, които ще получат пикапа, което от своя страна също доста увеличава броя на резервациите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имам чувството че дори да се изчака Илън

    23 11 Отговор
    Ще има 1 млн резервации за изпражнението му. Визиомер човек...
  • 2 Хо хо хо

    12 15 Отговор
    Амарока на Фай Вйе кога ще спечели толкова поръчки

    Коментиран от #6, #97

  • 3 Авиаторъ

    16 7 Отговор
    Това изделие прилича малко на самолета Стелт (F-117 Nighthawk).

    Коментиран от #4, #24, #47

  • 4 Счупи тъпомера

    37 15 Отговор

    До коментар #3 от "Авиаторъ":

    Прилича на дялано от пън, с тесла.
  • 5 Пак фалшива новина

    13 10 Отговор
    Хайде пак оправдания защо има толкова много резервации! След като преди около година последната официална цифра която даде Тесла за резервациите, докато все още имаше пиар отдел беше 650 хиляди, защо се учудвате, че вече са станали милион?

    И да, възможно е голяма част от тези поръчки да отпаднат, но ще стане като с модел 3, при който след започване на производството, повече хора се записваха на ден отколкото се отказваха и поръчките вместо да намаляват се увеличаваха.
  • 6 Абе те да стигнат поръчките за F-150

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хо хо хо":

    Електрическия f150 беше представен миналата седмица и вече има над 70 000 поръчки, което е рекорд за марката, а поръчките продължават да растат. Очевидно има търсене на електрически пикапи, а като се има предвид, че това е най купувания сегмент в Америка, вероятно електрификацията ще стане по-бързо отколкото си представяте.

    Коментиран от #8

  • 7 Грозно.С това и приключва оценката ми.

    14 9 Отговор
    ........................................................0.

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "Абе те да стигнат поръчките за F-150":

    А къде видя , че поръчките за Сайбъртрък първата седмица са били ПОД 70 000 ??? Или че са спрели да се увеличават ??? Да ти обясня , щото в статията пак са недочели , 48% от поръчките са за двумоторната версия за 50 000 , а 45% са поръчките за тримоторната за 70 000 !!!! И само 7% са за евтиния вариант за 39 000 !! Тоест интереса е за версии , които НИКОЙ друг не предлага !! И в момента , в който тръгнат доставките , поръчките не да намалеят , а ще скочат поне двойно !!

    Коментиран от #10, #25

  • 9 Това никой не го отрича!

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Грозно.С това и приключва оценката ми.":

    Вероятно дори и тези които са направили резервациите не са го поръча ли защото е много красив. Но в случая формата следва функционалността, а не обратното. Това е един изключително функционален пикап, който е на практика вечен, защото никога няма да ръждяса, да се надере или да се огъне, ако си изтървеш дървената греда върху него, докато разтоварваш, защото е направен от 3 милиметра дебела небоядисана неръждаема ламарина. Може да тегли 6,5 тона ремарке и зареждането за 800 км пробег излиза 20 долара. Вероятно дори и когато дърпа 6,5 тона ремарке и пробегът пада драстично, разходът му във финансово изражение ще е по-малък отколкото на твоя автомобил с който си возиш само задните части из града. Освен това има контакти за 110 и 240 волта от които може да си захранваш дома когато спре тока като в Тексас или инструментите на места където няма ток в продължение на дни. Формата е на последно място при избора на подобен автомобил.

    Коментиран от #26, #54

  • 10 Отговорът ми беше

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Към Хо хо хо, който питаше за заявките на Амарок. Дали и той има 70 хиляди за първата седмица? Дали ще ги постигне въобще, за да мечтае за милион?
  • 11 DrivingPleasure

    11 14 Отговор
    Преброяване на ментално ощетените. Ако след диагностоцирането им се предпише и медикаментозно лечение може да кажем, че тоя брояч е богоугодно дело :D

    Коментиран от #13

  • 12 Хихи

    9 3 Отговор
    Дайте да качим, какво е електромагнитното поле в електрическите коли, че някой от коментиращите много ги беше страх, да не им се изпържел мозъка! 😂 Изгледайте, интересно е!

    Коментиран от #49

  • 13 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "DrivingPleasure":

    Много си прав ! След 2 години , щото тогава ще се продават и четирите обявени електрически пикапа , който си купи петролен такъв трябва моментално да бъде вписан за особен надзор и да му се предпише "Гаражна употреба при затворени врати" , та напълно да се наслади на покупката си , преди да я предлага на околните !!

    Коментиран от #27

  • 14 Turbo

    19 9 Отговор
    От 7 милиарда жители на земята явно има 1 милион нередовни или слепи хора,харесващи това нещо.Уникална грозилище,бие дори Фиат мултипла по грозотия.Трябвало е да го кръстят Квазимодо.Това нещо не бих го карал дори да ми го подаряват.

    Коментиран от #19

  • 15 pokoloko

    5 2 Отговор
    -Въпрос на вкус! -каза котката и си облиза....На който му харесва и може да си гопозволи нека купува. Интересен е по за Европа - кола над 5 метра, в Гърция, Испания, Италия в градовете къде ще паркира; тук коли с размера на Астра и Фиеста, Клио се ползват в градовете, пикапа е за Краварите за тия които го могат, за Ущанките също, там са оке по големи комплексари...

    Коментиран от #16

  • 16 Хайде стига с тези чалготеки

    8 7 Отговор

    До коментар #15 от "pokoloko":

    Не знам защо всички, които плюят по този пикап, говорят само за външния му вид, а сега ти пък се притесняваш къде ще го спреш пред чалготеката. Това е работен кон за фермери и тях повече ги интересува колко тона могат да дърпат и колко ще ме излезнат разходите на година за гориво и поддръжка, защото това им е средство с което си изкарват хляба. Последното нещо което ги интересува е как точно изглежда, защото никой няма да го гледа на къра.

    Коментиран от #28, #154

  • 17 Ккк

    5 6 Отговор
    За ужас на вкаменените мозъци.....Илън спечели.

    Коментиран от #20, #32

  • 18 НОВО ПЕТ

    7 2 Отговор
    А ЗА ЛАДА КОЛКО РЕЗЕРВАЦИИ ИМА.......

    Коментиран от #30

  • 19 гост

    11 9 Отговор

    До коментар #14 от "Turbo":

    Ами всъщност никой не е питал 7 милиарда човека , щото тогава резултата щеше да е такъв , че трябваше такива като тебе моментално да си метнат въжето !!! Първо заявките са САМО ОТ САЩ , щото само там се предлага засега !!! Дори за Канада още няма вариант , а и като гледам интереса поне 2-3 години ще работят само за щатите и пак няма да смогнат с поръчките !! Втори тия заявки са от хора , които смятат да си купят пикап в следващите 4-5 години най-много , никой друг няма да разглежда сайтове и да си прави труда да избира точна модификация и да плаща депозити !! Тоест сведохме бройката до 3-4 милиона максимум , от които всеки 4 явно е взел това решение , а от останалите могат да го вземат още два пъти по толкова когато дойде време , щото явно не са поръчали друг , така че ще избират по-късно !! Та да му мислят петроките къде ще си дяват боклуците , Тесла не я мисли !

    Коментиран от #21, #31, #34, #52

  • 20 DrivingPleasure

    7 6 Отговор

    До коментар #17 от "Ккк":

    хахаха какво спечели? пукнат цент не е спечелил до момента от правенето на коли... не се и очертава
  • 21 Turbo

    7 6 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Мъск ли ти го прошепна на ушенцето?Давай имена и адреси в САЩ да проверим дали заявките са истински.То било брояч на разгледалите Сайбъртръка в сайта на Теслъта хахахахахаха не било заявки тесльо кох.

    Коментиран от #37

  • 22 Behemoth

    9 1 Отговор
    Мъск може да продаде на ескимос хладилник хахах...
  • 23 Гост

    5 0 Отговор
    A пикап все още няма.
  • 24 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Авиаторъ":

    На мен ми прилича на контейнерите за смет пред блока.
  • 25 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Светът ще свърши, но лудите не.
  • 26 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Това никой не го отрича!":

    Уау! И кога ще си го купиш?

    Коментиран от #38

  • 27 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Значи и ти ще си от затворените в гаража. Да не си мислиш, че ще си купиш такъв пикап?
  • 28 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хайде стига с тези чалготеки":

    Фермерите в САЩ да. Но фермерите в Европа ще вземат един трактор за тези пари да им оре нивите, а за носене на греди ще си карат старите дизелови пикапи за по 4000 лева.
  • 29 гостът

    3 6 Отговор
    Аз направих пет резервации в Норвегия. Ако имах финансова възможност щях да направя повече!
  • 30 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #18 от "НОВО ПЕТ":

    Лада има продажби. Пикапа на Тесла колко продажби има?

    Коментиран от #35

  • 31 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ти реши ли къде ще си изхвърлиш Реното? А с кой трамвай ще ходиш на работа, че пикапа на Тесла ти е малко кисел?

    Коментиран от #33

  • 32 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ккк":

    Спечелил от спекулации и далавери с акции. Автомобилите му са на загуба всяка година.
  • 33 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Аз не съм работник а инвеститор. Единствената ми грижа е да си закупя нова къща с по-голям гараж и трифазен ток, така че спокойно да си паркирам Сайбъртръка и другата Тесла и да си ги зареждам, хахахаха!

    Коментиран от #36, #50, #75

  • 34 Sts

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Гост,това е недоразумение на сащ както всичко останало и печелят със спекулации.Да ще имат определен успех ,но само с ограничена публика.
  • 35 Буха ха

    6 5 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    В момента има само един Сайбъркютук и Свети Илон го разхожда като панаирджийска мечка. Последно беше в Ню Йорк!

    Коментиран от #66

  • 36 Turbo

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    В какво инвестираш гост?В дъвки турбо и събиране на картинки на коли?
  • 37 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Turbo":

    Няма нужда никой нищо да ми шепне !! Ако не беше толкова как беше , "функционално ограничен" щеше да влезеш в сайта и да се опиташ да поръчаш от страна различна от САЩ и да се увериш , че о чудо , това е невъзможно , хахахах !! А брояча отчита само хора изпратили копие от заверената си поръчка и платения депозит !!

    Коментиран от #40

  • 38 А ти?

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Кога ще си купиш комбайн и трактор с плуг? Защо ми е да си купувам пикап? Да не съм фермер?

    Коментиран от #74

  • 39 Turbo

    10 5 Отговор
    Не е вярно! Любовника ми Гост ми поръча такъв Сайбъртрък, а не живее в САЩ, а във Факултето

    Ще ми го доставят директно в къщи в Столипиново.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гретко Тесларев

    4 6 Отговор
    Аз съм норвежко джендърче и татю ми обеща Тесла ама друг път.Сега карам колело със зимни гуми до училище.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гретко Тесларев

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "Хайл":

    Онова улавото Грета Тунберг не го искам много лошо гледа.Добре че аз съм в Норвегия а тя е в Швеция.
  • 44 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Хайл":

    Вземам я веднага Грета Тунберг.Само да завърша училище.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "какво ще ми":

    Това ли ти е последната опорка , хахахах !!! Импотентна като останалите !! Пак не позна , ама ти си си свикнал , разочарованието ти е ежедневия , хахах !!
  • 47 TSLA

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Авиаторъ":

    Той Е вдъхновен от Стелт. Сравни линията на кабината при двата - 1 към 1

    Коментиран от #76

  • 48 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Хайл":

    Чакай че пропуснах новия ти бисер , "не съм го казал но пак го повтарям" , ахахахха !!!! Трудно е да живеете двама в един , съчувствам ти , ахахаххаха !!
  • 49 Boxer 3

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хихи":

    Благодаря за видеото. Интересно беше.
    Не разбирам защо ти слагат минуси.
    Винаги ще има хора дето се противят да научат нещо ново.
  • 50 TSLA

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    За 22 кВт трифазен (това е макса за AC зареждане) таксата мощност ти е 16.27 лв/месец хаха. Иначе имаш ли желание, ще станат нещата! Старите хора са казали - когато има любов, s3x-а е неизбежен :D Първият милион е труден, вторият е неизбежен хехех!

    Коментиран от #51

  • 51 гост

    1 7 Отговор

    До коментар #50 от "TSLA":

    Аз имам пари и с радост ще ги инвестирам в икономически изгодна инфраструктура. Ти представяш ли си колко струва експлоатацията на огромен пикап на бензин? Тези смешно малки инвестиции за които говориш ще се изплатят за 5-6 месеца. Нямам търпение да ми доставят Сайбъртръка. Стогодишните могат само да преглъщат, да въздишат и да подсмърчат наблюдавайки възхода на Тесла и тяхното падение.

    Коментиран от #53, #77

  • 52 яко ни лъжат

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    ЕДНА БАБА КАЗАЛА НА ПАЗАРА. ЗА ТОЯ САНДЪК С ПЕНДЖУРИ И ДОЛАР НЕ ДАВАМ!!!! ПЕНДЖУРИТЕ УЖ СУПЕР ЗДРАВИ И ИЛОН ГИ СЧУПИ С ЧУКЧЕ. МАНА, МАНИ!!!
  • 53 TSLA

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    Тъкмо ще си включвам вибратора в Теслата като спре тока в Норвегия.

    Коментиран от #61

  • 54 ЕЛЕКТРИКА

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Това никой не го отрича!":

    ЩЕШЕ ДА Е СУПЕР С ДВУТАКТОВ АТМОСФЕРЕН ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ. НО НА БАТЕРИИ ДА МИНЕ НАЙ-МНОГО 100 КМ С ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ. ТРЕБЕ И ГОЛЯМА РЕКАМРКЕ С РЕЗЕРВНИ БАТЕРИИ.
  • 55 Джендърски изпълнения

    6 2 Отговор
    Как не ви омръзна с тези инфантилни изпълнения да пишете от чуждо име? После пак питайте защо не пиша с един и същ ник! Все едно съм попаднал в детска градина.

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Така е

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Джендърски изпълнения":

    Не в детска градина, а в джендърска градина!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Larson

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Продължаваш да се подиграваш":

    Като е болна да върви да се лекува не да дава акъл без някой да и е искал мнението.

    Коментиран от #67, #71

  • 63 5699

    1 1 Отговор
    А за лада дето струва няколко лева чисто нова колко резервации има ?

    Коментиран от #79

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Когато спориш с идеот

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "Хайл":

    Внимавай и той да не прави същото. Въобще не ме занимавай. На тебе отдавна съм спрял да ти отговарям на въпросите, камо ли пък да споря с тебе.

    Коментиран от #68, #69

  • 66 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Буха ха":

    То и един ще си остане
  • 67 Продължаваш да се подиграваш

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Larson":

    Подигравката към болен човек показва единствено и само твоята злоба и не можеш да се скриеш колкото и Ника да ползваш, включително този на гост.

    А умните хора са казали, че по дрехите (погледът) посрещат, а по ума изпращат. Погледнато от твоя гледна точка, ако слушаш лекцията на някой професор, ще кажеш че говори глупости защото не можеш да разбереш за какво говори, така че ще остане да коментираш само с какво е облечен и какъв му е погледът. Така че тази поговорка не важи за глупави хора които не могат да преценят ума на другия. Само ще ти кажа че Илон Мъск е болен от абсолютно същата болест - Аспергер. Продължавай да се подиграваш на тези "глупави" хора. Това показва само твоя умствен капацитет, защото не можем да видим с какво си облечен и какъв ти е погледът, но по написаното прозира колко ти е акъла, възпитанието, ценностната система и етичните ти норми.

    Коментиран от #70

  • 68 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Когато спориш с идеот":

    Така е,с едеот не се спори особено когато е инвалид с мозъка и само мисли че е прав.болен мозък ти нещо реално да си казал/ написал ??? Само едеотщини от теб
  • 69 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Когато спориш с идеот":

    То ти нито можеш да спориш,нито на въпрос да отговориш-статистика,клипове в ютуб и мъск какво е казал-друго знаеш ли електротъпако? Не,защото кофата ти пречи
  • 70 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Продължаваш да се подиграваш":

    Какво им е умното освен наглостта,по тази логика ти си най умния на света
  • 71 Кой си ти, че ще отнемаш думата

    2 4 Отговор

    До коментар #62 от "Larson":

    Грета Тунберг вече е постигнала в живота си повече отколкото ти и цялото ти поколение ще постигнете за цял живот. Кой си ти, че се имаш за повече от Алберт Айнщайн, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Стенли Кубрик,Чарлс Рихтер, Ейбрахам Линкълн, Волфганг Амадеус Моцарт, Бил Гейтс, Илон Мъск, Емили Дикинсън, Томас Джеферсън и съответно Грета Тунберг , които страдат от Аспергер?

    Замисли се(ако въобще ти се отдава такава дейност) защо само ти ги смяташ за болни глупаци, на които не трябва да се дава думата, а цял свят ги смята за гении, които завинаги ще останат в историята? Кой ли е глупавия в случая - от твоя гледна точка вероятно те?

    Коментиран от #72, #73, #90

  • 72 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "Кой си ти, че ще отнемаш думата":

    А ТИ КОЙ СИ,ЧЕ ВСИЧКИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТЕБ,ТИ ЛИЧНО КАКВО СИ ПОСТИГНАЛ-ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.плю нчо
  • 73 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Кой си ти, че ще отнемаш думата":

    Иди се лекувай,лудите си мислите че сте здрави докато пиете хапчета,но явно си ги спрял
  • 74 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "А ти?":

    Нали ти каза че го капарирали фермери? Какво пак се измъкваш? Фермер няма да дате парите за цял трактор за някакъв си пикап, като си има пикап и без това.

    Коментиран от #78

  • 75 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    хахахаха инвеститор бил нашия хахахахахах!!!!! В писане на коментари ли инвестираш хахахахахах?
  • 76 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "TSLA":

    Сайбъртрък е вдъхновен от филма Блейд рънър с Харисън Форд. Пак си си въобразил нещо, втълпил си си го и го пробутваш за истина.
  • 77 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    Щял да инвестира и в инфраструктура хахахахаха. Освен лудите пари които ще набуташ в електрически боклук си щял да инвестираш и в зарядна структура хахахаха? После трябва да си караш електрокарчето поне 300 години, за да си избие инвестицията хахахахах.

    Коментиран от #82

  • 78 Тези фермери

    0 4 Отговор

    До коментар #74 от "Гост":

    Дето казваш че си имат пикапи, само от ford f150 годишно купуват по около милион бройки, а иначе пазара за пикапи в Щатите е за милиони броя годишно. Тракторите отделно. Опорната ти точка нещо издиша! Напълно нормално е Тесла да заеме десетина процента от този пазар и да има милион резервации.

    Коментиран от #80, #81

  • 79 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "5699":

    Лада не резервира. Тя се продава директно. Там е разликата на Тесла и Лада. Тесла само резервации. Лада само продажби.
  • 80 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "Тези фермери":

    Издиша ти седалището. Ако ти беше фермер и на тебе ти трябваше пикап, какъв щеше да си купиш? Някой на цената на цял комбайн, или някой пет пъти по-евтин?
  • 81 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #78 от "Тези фермери":

    Стига вече измислици. Сайбъртрък не е резервиран от фермери. Резервиран е от феновете на Междузвездни войни и Блейдрънър, които са се родили с богати родители. Сега пилеят богатствата на родителите си, като купуват всевъзможни безполезни играчки да се направят на оригинални пред останалите, че да бъдат забелязани, понеже са страдали от комплекти в училище, когато никой не ги е знаел че съществуват. Когато връстниците им са сваляли гаджета, тези смешковци са събирали списания за Батман и фигурки на Хан Соло. Сега са видяли този пикап, копиран от филма и са решили да отделят едно пале пари от наследените милиони, за да си го купят и да привлекат вниманието на онези, които са ги подминавали по коридорите. Това е икономика движена от комплексарщина и нищо повече от това.

    Коментиран от #83

  • 82 Хайде стига празни приказки

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Гост":

    Сметни за колко време ще се върне инвестицията при твоето шофиране? Изцяло нова трифазна 15kW партида в гаража, на паркоместото или на двора ти струва 700 лв. Един трифазен контакт и 20 метра кабел до таблото ти струват по-малко от 100 лв. Такса мощност от битови клиенти не се плаща.

    Това са ти няма и 400 литра дизел. Колко километра ще минеш с тях? Още на първата година ще си си върнал инвестицията, а след това ще караш за четири пъти по-малко на километър.

    Коментиран от #84, #103

  • 83 Не знам от кой е резервиран

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Гост":

    Тука е спестено, но ще ти цитирам оригинала

    Отчетът също така проследява различните версии, а миксът остава в съответствие с

    48% за двойния двигател с цена 49 хиляди долара,
    44,5% за тримоторния с цена 69 хиляди долара

    и само 7,5% от притежателите на резервации поръчват основната версия с един двигател с цена 39 хиляди долара.

    Както виждаш, не избират най-евтините версии, а тези които могат да теглят най-голям тонаж и имат най-голям пробег. Тоест избират аналогът на F250 и F350 като теглителна сила, въпреки че външно пикапа изглежда по абсолютно еднакъв начин, ако го избираха само заради формата да ходят на сбирки любители на комикси, както предполагаш.

    В Щатите пикапът замества До голяма степен тракторите, баничарките и микробусите, които ние ползваме.
  • 84 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хайде стига празни приказки":

    Аз като ти казвам че само глупости несвързани и без смисъл ти не вярваш...специално за теб ще построят тец за трифазен безплатен ток...бля бля бля...само трябва един трансформатор да поставиш на циментов фундамент без кофраж...сигурно във супер турбо,мега,гига завода ще ти отлеят със пресата жипа...нито можеш за нещо да спориш нито да се аргументираш

    Коментиран от #85

  • 85 Когато спориш с идеот

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Хайл":

    Гледай и той да не прави същото. Нали ти казах да не ме занимаваш с идиотщините си! Ако имаш аргументи, кажи ги! Ако мислиш да си разменяме обиди, не си попаднал на човека.

    Коментиран от #86, #87, #88

  • 86 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Когато спориш с идеот":

    Когато кажеш нещо реално а не от измамника мъск статистика и да си измисляш несвързани работи граничещи с малоумието тога ще спрат да те подиграват-правиш фундаменти БЕЗ КОФРАЖ, С преса ЛЕЕШ КУПЕТА за теб специално такса за ток НЯМА,не си натрапвай мнението за да не те обиждат...КОЙ СИ ТИ ДА КАЗВАШ ЧЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА КАРАМЕ ТЕСЛИ ЗАЩОТО ТИ ХАРЕСВАТ-КОЙ СИ ТИ НАГЛЬО

    Коментиран от #89

  • 87 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Когато спориш с идеот":

    Много пъти се опитвах да ти обясня културно да не наглееш с тесла и мъск,ти от дума не разбираш-тогава се обръща грубата страна
  • 88 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Когато спориш с идеот":

    Ти явно страдаш от същата болест като грета- едно и също повтаряш без да спираш
  • 89 Ха-ха-ха

    0 2 Отговор

    До коментар #86 от "Хайл":

    Намерил се кой да ми обяснява, че за да налееш изкопана в земята дупка за фундамент е необходим кофраж, че 80 килограма разтопен алуминий могат да се вкарат във фермата за отливане на шасито за десети от секундата без помощта на преса и че плащам 18 лв всеки месец такса мощност за трифазен ток, при положение че когато не съм в България сметката ми е петнайсетина лева цялата.

    Като искаш си вярвай в идиотиите и не ни занимавай.

    Очевидно е, че дори да ти ги обясня 10 пъти тези неща няма да ги разбереш. Това от което надуваш се казват източници на информация и не е лошо да се научиш да ги ползваш. Ако не ти харесва някой мой източник на информация, намери свой източник и ми докажи обратното, защото в момента изглеждаш като някое дете което вика е Не е така Не е така Не е така Не е така и се плези насреща.

    Коментиран от #91, #92

  • 90 Larson

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Кой си ти, че ще отнемаш думата":

    Какво е постигнала че нещо не разбрах?Това улавото първо да завърши училище.Родителите и я използват за политически цели,вместо да я оставят да си играе на улицата и да ходи на училище.

    Коментиран от #93

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Нищо не е постигнала в сравнение с тебе

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "Larson":

    Само че мога да се обзаложа че даже не е чувала за тебе и никога няма да чуе, а ти използваш името и и знаеш как изглежда и какво е направила. Следователно е постигнала целите си. Знаеш ли името на някой друг екоактивист? Аз си признавам, че не знам друго.

    Също както повечето германци не знаят кои са шефовете на немските автомобилни компании, но всички знаят кой е шефа на Тесла, независимо дали го мразят или харесват. Точно както всеки средно образован човек знае кои са всички тези хора, които изброих по-горе, също със синдрома на аспергер, но ти им се подиграваш, мислиш ги за идиоти и ПРОДЪЛЖАВАШ да се мислиш за по-умен от тях.

    Коментиран от #95, #114

  • 94 Хайл

    3 0 Отговор
    Тъ панар я кажи как щеше да се катериш с "камиона тесла" по камъните на Монт Блан...тъ пак,хората тунел са направили за целта как щеше да даваш нощно време ток на къщите...кога ще заредиш боклука едиот смотан...ако съм на вашите ще те спу кам от бой дето пишеш глупости

    Коментиран от #96

  • 95 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "Нищо не е постигнала в сравнение с тебе":

    Лично ти какво си постигнал-нищо,и нищо няма да постигнеш защото си далеко от мисловната дейност.грета нищо не е постигнала защото незнае изобщо че е там,постигнали са майка и и баща и дето я показват като в цирка на уродите,а в цирка печелят собствениците.ти май си следващия за цирка
  • 96 Я ти кажи

    0 2 Отговор

    До коментар #94 от "Хайл":

    Какво си катерил на тунела Монблан, като буквално е равно като тепсия в сравнение с прохода троян-кърнаре ? Откъде си тръгнал и къде си стигнал, та едва го изкатери и си мислиш, че на камиона на Тесла ще му падне батерията?

    Коментиран от #98

  • 97 Хубаво би било

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хо хо хо":

    Първо да се научиш да пишеш, после да даваш коментари
  • 98 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "Я ти кажи":

    Мух льо като не си излизал от България няма как да знаеш че Троян Кърнаре е най-високия проход на балканите и е със плавна ДЕНИВЕЛИЗАЦИЯ-мисля че беше 40 общо а от подножието на Монт Блан до самия тунел са 30 км ИЗКАЧВАНЕ МУ ХЛ ЬО,от тунела до Аоста в италия е само надолнище около 30 км,не се изказвай неподготвен гл упако.3 км преди самия тунел празните вървят бавно ама няма да ти обяснявам защо,за да си стоиш неук.ти нещо за Болу в турция да знаеш-глопав там за 13 км гори 20-22 лт нафта,за козанските баири чувал ли си нев ежа такъв-там на теслата ти ще падне тока само от въртене на волана.за "птичия поглед" да те питам къде е т ъ пако? Знаеш само Троян -Кърнаре без да си го минавал,а камо ли до паметника на върха да си се качил с кола-ще се качиш друг път см отан идеот

    Коментиран от #99, #100

  • 99 Ей така за разнообразие

    0 3 Отговор

    До коментар #98 от "Хайл":

    Един коментар можеш ли да напишеш без обиди или не ти позволява културата на общуване?

    Не ми каза от кой град до тунела е тази огромна денивелация, че като гледам май дори троян-кърнаре не си качвал и вероятно не си излизал от родното си село, иначе нямаше да говориш глупости за плавна денивилация! Само с четене в Интернет не става!

    Само да ти подскажа, че енергията която е била необходима в повече, за да изкачиш стръмното до тунела в сравнение с карането по равен терен, ще се върне в батерията при спускането от тунела до моста на Аоста, за разлика от 22-та литра, изразходени за 13 километра в Турция които са безвъзвратно преминали през ауспуха и никога няма да се върнат в резервоара.

    Та чакам да ми кажеш откъде си тръгнал да качваш за да спуснеш до моста на Аоста да видим колко пък да е стръмен този терен, че като те слушам все едно си качвал Еверест?

    Коментиран от #101, #104, #105, #106

  • 100 Още един въпрос

    0 3 Отговор

    До коментар #98 от "Хайл":

    Колко коня е мощността на камиона който си карал и едва пъпли празен нагоре и харчи като ламя?

    А не само съм се качвал с кола, мотор и джип и кемпер до паметника, но също така съм се качвал и на върха на самия паметник, както и на Бузлуджа и Шипка. И съм го правил за забавление, а не по професионални задължения. Освен това съм минавал доста проходи и с натоварени камион и микробус и мога да оценя за разлика от тебе какво ще е разликата с електрически камион над 1000 коня, на който не трябва да пипаш спирачките при спускане, а двигателите действат като ретардер и зареждат батерията.

    Коментиран от #102, #107, #109, #113

  • 101 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Ей така за разнообразие":

    Няма да давам информация на деби ли,когато теслата изкачи МОНТ БЛАН с 1 /едно / зареждане тогава да влезе в тунела и да се спусне към Италия ще говориш...когато де бил смотан теслата зарежда ток тецовете БЕЗВЪЗВРАТНО ГОРЯТ ВЪГЛИЩА И ГАЗ. Де бил знаеш ли колко моста има докато стигнеш Аоста и колко тунела? Първия мост е след тунела,последния след Аоста ДЕ БИЛ.ти му обясняваш нещо да научи той си знае само тесла...по зле си от грета и с право те обиждат ДЕ БИЛ ИДИ ОТСКИ...да му се повръща на човек като ти види про стотиите
  • 102 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Още един въпрос":

    Гл опав чул си ти за ратардер,ти знаеш ли какво е това нещо? Вече не правят камиони с ретардери.москвич с ремарке дърпам по баирите и волга прицеп...ТЪ ПАНАР
  • 103 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хайде стига празни приказки":

    А цената на електрокарчето пак ли забрави, Тесльо? Пак ли прескочи едни 50000$? Ако всеки път така си правиш сметките, нищо чудно че не излизат хахахахаха

    Коментиран от #111

  • 104 Милен

    1 3 Отговор

    До коментар #99 от "Ей така за разнообразие":

    Хахаха, колега , защо изобщо се занимаваш с тоя образ. Тия денивелации от 30-40км за нищо ги няма хахаха. Ама лошото е че за да ги преодолее дизеляка работа няма да му свърши, ще трябва да се обърне към Space X хахаха. Тоя освен за чобанин за друго не му стига капацитета, ама поне успя да ме спука от смях хяхяхя

    Коментиран от #112

  • 105 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "Ей така за разнообразие":

    Минавам Троян Кърнаре по няколко пъти гидшно. Това е най-високият проход в България. Височината му е 1,5 километра до връхна точка на пътя, а до арката е малко повече. Не приказвай като не си наясно.

    Коментиран от #116

  • 106 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "Ей така за разнообразие":

    Сега проверих. Троян Кърнаре почва от 523 м нв достига 1525,5 мнв и слиза обратно до 562 мнв .Това прави километър денивелация.
  • 107 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Още един въпрос":

    За толкова години спорове с тебе излезе, че ти си карал по всички пътища в света, карал си камиони, бусове, коли, самолети, колелета, трактори, комбайни и дори кънки. Минавал си през нашите и чуждестранните проходи и то не професионално а за забавление. Строял си къщи, лял си бетон, полагал си основи, монтирал си слънчеви колектори, полагал си кабели, инсталирал си какво ли не. И ВСЕ ПАК ТИ ОСТАВА ВРЕМЕ ДА ПИШЕШ В ТОЗИ САЙТ 22 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО!!!!!!!!!! Как става това, да ни обясниш?

    Коментиран от #108, #121

  • 108 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #107 от "Гост":

    И на всичкото отгоре сам си отговаря-страшно е когато живеят няколко човека в една глава

    Коментиран от #110

  • 109 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Още един въпрос":

    Знаеш ли кога ще се качиш до арката на троян-кърнаре с кола? Когато минеш върбишкия проход с камион есента

    Коментиран от #129, #130

  • 110 Милен

    1 2 Отговор

    До коментар #108 от "Хайл":

    Не, не, не си отговаря сам, ако визираш моят отговор на неговият коментар. Ама ти ми кажи с какъв камион преодоля тия 30 ли са 40 ли са километри денивелация и по кой път точно мина хахаха, ще ме спукаш от смях бе капацитет

    Коментиран от #115

  • 111 Ами да говорим за цени?

    0 3 Отговор

    До коментар #103 от "Гост":

    Пикапа на Тесла струва 39 хиляди долара, електрическия пикап ford f150 също струва толкова.

    Пикапа на Тесла ще ползва 7500 долара, а пикапа на ford 12500 долара отстъпка от цената. На практика стават по-евтини от бензиновите. Хайде сега продължавайте да се чудите защо има милион поръчки за пикапа на Тесла и почти 100 хиляди поръчки за една седмица за пикапа на ford? То не се иска много акъл да се сетите и сами де!

    Коментиран от #119, #120

  • 112 Сменяй, сменяй никовете

    0 2 Отговор

    До коментар #104 от "Милен":

    Ника може да си скриеш, но простотията не? Знаеш ли колко е денивелацията между тунела Монблан и слънчев бряг? Километър и половина денивелация. За какви 30 километра денивилация ми говориш от Монблан до Аоста? Пак обърка написа всички науки! Вярно се мислиш за повече от Айнщайн, който е имал аспергер.

    Коментиран от #117

  • 113 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Още един въпрос":

    Въ шльо ето ти един бонус-електрическата спирачка не се казва ратардер а е ТЕЛМА,но не е кръстена на филма "Телма и Луиз" както и динамичната спирачка наречена РЕТАРДЕР ИЛИ НОВИТЕ ИНТАРДЕР са НАРЕЧИЯ ЗА БЪРЗО РАЗПОЗНАВАНЕ, всички ДИНАМИЧНИ СПИРАЧКИ СЕ ПРАВЯТ ОТ РАЗЛИЧНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ...стига ти бонуса,почвай да мислиш къде се намират,но как действат ще ти е адски трудно да разбереш
  • 114 Larson

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "Нищо не е постигнала в сравнение с тебе":

    Разбрах защо харесваш Грета, защото страдате от една и съща болест и сте си лика прилика.Норвегия и Швеция са близо,що не се вземете и да мирясате и двамата.Учи шведски език ще ти трябва.
  • 115 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #110 от "Милен":

    Де бил,с този си ник не си се карал още,не е късно 🤣🤣🤣🤣
  • 116 А така

    0 1 Отговор

    До коментар #105 от "Гост":

    Обясни му на този неграмотния, че денивилацията на Троян Кърнаре е много по-голяма от тази на Монблан, че на оня по-умния от Айнщайн му се струва, че денивелацията там била "плавна". Това цифрите за нищо ги няма и са само статистики на Илон Мъск!

    Коментиран от #118, #122

  • 117 Хайл

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "Сменяй, сменяй никовете":

    Като не е ходил на училище как да знае за какво иде реч
  • 118 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #116 от "А така":

    А стига бе,ти да не си свалил монт блан надолу 🤣🤣🤣🤣 кое е повече глуп чо-изкачване на 100 м с 3% наклон или 100 м с 10 %? Или изкачване 15 км с 4 % или 30 със 5%.ако не знаеш какво е процент/%/ има едни дебели книги да четеш,щото и да ти я тря сна в тъ пата глава файда йок

    Коментиран от #124

  • 119 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ами да говорим за цени?":

    Я го сравни с пикап Тойота Такома за 25 000 долара.
    Спестявам 14 000 $ само от цена, и дори след като сиползваш субсидиите пак спестявам 6500 $. С тях пари ще си купя в САЩ НАД ОСЕМ ТОНА БЕНЗИН, при днешна цена от 3$ за галон. Един галон е 3,7 л, ако не знаеш.
  • 120 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ами да говорим за цени?":

    Тойота Такома за 25 000 $.
    Тесла Сайбър за 39 000 $ - 6500$ = 31 500 $.
    Тойотата е по-евтина с 6500$, които при цена на бензина в САЩ от 3$ за галон, или за 3,7 литра, ми дава възможност да спестя пари от покупката достатъчни за 2166 галона или 8000 литра бензин.
    С Тойотата ще карам, докато изгоря 8000 литра бензин, и чак тогава почвам да се изравнявам по инвестиция с твоя електрически ко4ак.

    Коментиран от #131

  • 121 Самолет не съм карал

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "Гост":

    Пообиколил съм света, но само съм се возил на самолети. Единственото летателно средство което съм управлявал е парапланер, но забрави че съм се гмуркал, катерил съм планини, карал съм ски и сноуборд..... Комбайн не съм карал, но на трактори съм се пробвал, даже почти усвоих загребването с кофата ей така на майтап. Работата ми е свързана с прекарване на инсталации и автоматизация, така че ха познай кой ми прави инсталацията на къщата автоматизацията в нея? А всичко което си изброил, няма човек който да е строил къща и да не го е правил. НЯМА! Дори собствена бетонобъркачка си имам.

    Колкото до забавленията и екскурзиите, човек трябва да знае за какво работи и е работил на младини. Животът не е само работа, защото си губи смисъла.

    Монбланн не съм минавал, но не ми пречи да проверя още в началото на спора да кажа че проходът троян-кърнаре е много по-стръмен. Сега поне информацията е навсякъде само трябва да посегнеш да я вземеш.

    Коментиран от #123

  • 122 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #116 от "А така":

    Не знам колко е денивелацията на монблан. А за това, колко лесно се изкачва има значение и наклона колко % е.
    Една нищо и никаква Шипка да качиш с камион е кошмар. Всички шофьори го мразят него проход.

    Коментиран от #125

  • 123 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #121 от "Самолет не съм карал":

    Основното ти занимание е да висиш тука и да пишеш по 22 часа на ден. Не знам кога намираш време за всичките изброени дейности. Явно си измислил 50 часов ден.

    Коментиран от #127

  • 124 Ами отговори си сам

    0 2 Отговор

    До коментар #118 от "Хайл":

    Кое е по-стръмно? 30 километра от тунела Монблан до моста на Аоста с 800 м денивелация или 18 километра от най-високата точка на прохода Троян Кърнаре до село балканец с денивелация 1000 метра?

    Смятай го в проценти или в каквото си искаш само кажи къде е по стръмното?

    Коментиран от #126

  • 125 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #122 от "Гост":

    Абсолютно-Шипка е много тежка за камиони,добре че я забраниха
  • 126 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #124 от "Ами отговори си сам":

    Тъ пак,от тунела до първия мост са 500 м със 6 или 7% наклон.като не си ходил не се обаждай офчо.при това е десен завой и то ТЕСЕН.ГЛУП АК О не можеш да прецениш на гугъл мап колко е местото и завоя е обратен 180 ° или и такъв завой няма

    Коментиран от #128

  • 127 Всеки ден не е Великден

    0 3 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    А откъде знаеш къде се намирам сега? Дали пък не съм на Беклемето или пък в Египет? Дали не съм на път и да си уплътнявам времето? Дали не чакам някой технологичен процес да завърши? Дали не работя събота и неделя а сега да имам почивен? Дори не можеш да се сетиш още колко верни отговора има, включително във вторник да обикалям с жената и хлапето по моловете четири часа и единственото което ми оставаше за да не скучая, беше да пиша тук. Обаче най-много се кефя, когато го няма цяла седмица, а като чета коментарите назад, виждам колко пъти сте се припознали и си мислите че пиша аз.

    Коментиран от #142

  • 128 И да гледам и да не гледам

    0 2 Отговор

    До коментар #126 от "Хайл":

    Няма да стане по-стръмен! Какво ми се оплакваш от един обратен завой? Поне на картата погледна ли прохода Троян Кърнаре, пред който прохода Шипка е като магистрала?

    Коментиран от #140

  • 129 Качване на арката с кола

    1 2 Отговор

    До коментар #109 от "Хайл":

    Как ми говориш за неща, които съм правил десетки пъти! Точно оттам минава пътя за Дерменка. До този паметник има асфалтов път, който помня от дете, когато сме се качвали с тате да берем боровинки там. После един от първите ми маршрути с мотора, още преди да навърша 18 и да взема книжка за кола беше точно до този паметник и Беклемето, да ядем биволско мляко мляко там с приятели. Тогава си спомням, че се качвахме на върха на паметника и даже имам снимки как съм излязъл от едната страна на водостока който стърчи навън и няма парапет. Сещай се колко ми е бил акъла да се покажа от там заради едната снимка. Даже селфи нямам от там защото тогава не бяха модерни и снимахме с фотоапарати с лента. Така че не ми обяснявай какво мога и какво не мога да кача! С мотора се качвах даже напряко по баира между храстите с боровинки, а не по асфалта. Заради хубавите спомени съм водил и моите деца там няколко пъти, по път за Беклемето ей така за деня или до Осъма или Чифлика с нощувка. После пак ми разправяй на мен за плавни денивелации и "огромни" 500 метрови стръмни отсечки.

    Коментиран от #132

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ама ти вярно ли

    0 3 Отговор

    До коментар #120 от "Гост":

    Toyota tacoma? Няма как да си сериозен? Това нещо товари дори по-малко от баничарката на дизела, а за дърпане да не говорим! Не и дават да дърпа дори собственото си тегло в повечето модификации? Най-сериозната от тях не може да дръпне и три тона! Виж за какви машини ти говоря да сравняваш. Фермера иска да си дърпа трактора. Този пикап който предлагаш не може да дърпа дори празната платформа преди да си натоварил трактора.

    Коментиран от #134

  • 132 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Качване на арката с кола":

    Друг път си се качвал на беклемето на арката с мотор,на 200 метра от арката е паркинга,нагоре е пешеходна пътека.кой си мислиш че лъжеш? Толкова си строил къща,толкова си бил и в норвегия...не мисли хората за будали,когато видиш нещо с очите си ще говориш за това иначе си само бля бля бля и мъск

    Коментиран от #133

  • 133 Изтриха ми доказателството

    0 1 Отговор

    До коментар #132 от "Хайл":

    Коментар 30 имаше клип от птичи поглед как асфалтовият път стига до паметника. Много лесно можеш да си го намериш ако имаш мобилен интернет който да ти позволява да гледаш клипове, че май ти бяха свършили мегабайтите на бърза скорост. Сега ще се пробвам да на друг клип да не би да са го счели за някаква реклама предишния.

    Коментиран от #136

  • 134 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #131 от "Ама ти вярно ли":

    Нямаш 1 аргумент за НИЩО,пак клипове и това...то и Туатара вдигна 500+ км ама си признаха,а ти си като комунист на разпит

    Коментиран от #137

  • 135 Този клип е по-добър

    1 1 Отговор
    Даже има паркирани автомобили точно в подножието на паметника. Всеки сам може да прецени кой е палячото който си измисля какви ли не глупости. Поне видя ли колко обратни завоя има от Кърнаре нагоре? Започват от самото село и наклона им е доста по-голям от този на Монблан, защото дори от тази страна, за 22 километра разстояние, денивилацията пак е един километър, в сравнение с Монблан - Аоста където денивелацията е 800 м а разстоянието 40 километра. Тоест от Кърнаре до паметника имаш 45 метра денивелация за всеки километър, а от Монблан до Аоста имаш 20 метра на километър - до арката на свободата е точно два пъти по стръмно отколкото на Монблан и имаш десетки пъти повече завои. Ходил си, ама друг път!

  • 136 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #133 от "Изтриха ми доказателството":

    Имам за разлика от теб ГИГАБАЙТИ а не мегабайти.не ми е нужно нещо което с очите си съм видял да гледам на клип...ти си по тях

    Коментиран от #138

  • 137 Потърси де!

    1 1 Отговор

    До коментар #134 от "Хайл":

    Можеш да намериш десетина клипа от различни автори на птичи поглед върху арката на свободата? Да не ми казваш че всички са фалшифицирали записите заради мен за да ти докажа, че има път до горе или Илон Мъск име наредил? Този Илон Мъск ще стане виновен за всички глупости които си изписал?

    Дано да одобрят предишното мнение.

    Коментиран от #143

  • 138 Точно навреме

    1 1 Отговор

    До коментар #136 от "Хайл":

    Взеха че одобриха този клип. Хайде сега кажи има ли път до горе или няма? Да или не и да приключваме спора?

    От Монблан до аоста 40 километра ли са или не са, а денивилацията между двете точки 800 метра ли е или не? Хайде и този спор е приключен. Май не ти остана нещо което да си казал и да е излязло вярно!

    Коментиран от #141, #145

  • 139 Тъкмо излезе updatе

    2 1 Отговор
    Оказа се че Мъск отново е излъгал за пробега на пикапа и има около 200 км разлика с обещаното. Как не го е срам значи да лъже така нагло. Наистина е огромен измамник и лъжец!
  • 140 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #128 от "И да гледам и да не гледам":

    Ти дори Шипка на си минавал...стой си на село,дой козите и в кръчмата може да обясняваш на другите колко "велик" е мъск.пускай им от време на време турбо мега гига заводите как бълват тесла след тесла,а когато идеш някога някъде което е съмнително където съм бил ще видиш че има и други проходи освен беклемето смо тльо

    Коментиран от #146

  • 141 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #138 от "Точно навреме":

    Първо иди до монт блан.след като не си ходил НЕ МОЖЕШ ДА СПОРИШ за нещо което не си видял

    Коментиран от #144, #147

  • 142 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Всеки ден не е Великден":

    Кой ще те пусне в египет точно пък теб 🤣🤣🤣
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 😂😂😂😂

    2 2 Отговор

    До коментар #141 от "Хайл":

    И ти Тесла не си виждал, ама спориш! Как спориш от картинките? 😂😂😂

    Коментиран от #149

  • 145 😂😂😂😂

    1 2 Отговор

    До коментар #138 от "Точно навреме":

    Остави го, пича обича да лае!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Какво има да гледам?

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Хайл":

    Цифрите са си цифри! Наклона троян-кърнаре е два пъти по-голям и в проценти и в каквото искаш да го сметнеш от този на Монблан, а завоите са минимум 20 пъти повече и вероятно ще минеш 40 километра Монблан аоста или обратно по-бързо отколкото от Кърнаре до арката на свободата въпреки, че е два пъти по кратко разстояние. Вероятно и литрите които ще изгориш ще са едни и същи въпреки двойно по-голямото разстояние на Монблан. Математиката е точна наука и няма нужда да съм ходил.

    Понеже ти не си ходил на Троян Кърнаре, ето ти едно клипче да видим къде ще караш бързо нагоре с камиона? Няма и 500 метра наклон без завой, а пътя е много по-тесен от този на Монблан

  • 148 много си тъп Саше

    2 0 Отговор
    Айде аутиста пий си хапчетата и си лягай,стига се плюнчи.Да сънуваш Грета Тунберг.

    Коментиран от #153

  • 149 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "😂😂😂😂":

    Това да не си ти по картинки да правиш свободни съчинения.когато покараш тесла ще видиш какъв боклук е.ама надали ще ти се отдаде случай
  • 150 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #146 от "Ти да видиш!":

    Като ти гледам малоумните коментари едва ли някоя мадама ти е връзвала с тия твои разсъждения.недей да ми се правиш на мутра от пловдивско че да не се окаже да си се гмуркал на канала не по твое желание.ходел да дрифти-къде бе офчо си дрифтил зимата като кола нямаш...ти 2х1 нямаш за 00 хартия дрифтил.да не съм ти продал по онова време една застава с лепенки на голф за такъв...ако си бил ти извинявай че съм се подиграл с душевно болен...ама беше отдавна,дано си забравил обидата🤣🤣🤣
  • 151 Дизела

    2 1 Отговор

    До коментар #146 от "Ти да видиш!":

    Кога ги качва проходите,като си по 25 часа в денонощието в този форум.Като ти гледам съчиненията не вярвам някога да си минавал Троянския и Шипченския проход.Прохода на Републиката е като магистрала,без последните километри на Предела.Минавам проходите по няколко пъти седмично.Пак си гледал нещо през Гугъл.
  • 152 Гретко Тесларев

    2 1 Отговор

    До коментар #146 от "Ти да видиш!":

    Офертата за Грета Тунберг си остава,решавай да не я оттървеш.Ще се лекувате заедно,ще си говорите за екология и Тесла.Много ще си паснете с улавото.

    Коментиран от #158

  • 153 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #148 от "много си тъп Саше":

    Пу за мен Грета Тунберг,не си я давам.Нощес зареждам Теслата в Норвегия и утре съм Швеция да се годяваме.

    Коментиран от #157

  • 154 пълни

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хайде стига с тези чалготеки":

    глупости
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #146 от "Ти да видиш!":

    Как правиш сравнения като никога не си бил там оф цо мериносна.знаеш какво има на първия завой след тунела тъ пако? Няма от къде да знаеш.в тунела колко завоя има овч а главо? Като правиш "сравнения я кажи с колко трябва да се движат колите в тунела под ламанша и трябва ли да са с пуснати фарове...тъ пчо давай отв оренгяз смо тан

    Коментиран от #161

  • 157 Гретко Тесларев

    3 0 Отговор

    До коментар #153 от "гост":

    Вие двамата да не се сбиете сега за момето.
  • 158 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #152 от "Гретко Тесларев":

    Тогава спора ще е кой е по улав 🤣🤣🤣 представи си спор между двамата🤣🤣🤣
  • 159 Larson

    3 0 Отговор

    До коментар #146 от "Ти да видиш!":

    Когато тръгнеш за Норвегия,мини през прохода Троян Кърнаре и сам виж какви простотии си сътворил.Мини първо през Швеция ,ти си знаеш защо.

    Коментиран от #160

  • 160 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #159 от "Larson":

    Бас държа,че не прави разлика между Швеция и Швейцария или едното е столица на другото
  • 161 Няма значение

    0 3 Отговор

    До коментар #156 от "Хайл":

    Изход на проход Монблан от италианска страна – на 1381 m надморска височина. Разстоянието до Аоста 39км, а надморската височина там 583м Деневилация между двете точки - 798м. Среден наклон между двете точки 2%.

    Вече сметнахме, че средния наклон между арката и Кърнаре е 4,5%. Имаш ли да кажеш нещо повече? Пак ли ще пренебрегнеш цифрите и ще се аргументираш с обиди? Няма ли да извадиш коза с осемте висши образования, които имаш - четири пъти повече от моите? Освен добре образован, си личи че си и изключително добре възпитан!

    За колите в подножието на Арката на свободата - оглушителна тишина?

    Коментиран от #164, #166, #169

  • 162 Turbo

    3 0 Отговор
    Пичове,направо сте разстреляли теслю.Сега сигурно реве и хълца в леглото от яд.Този екземпляр пише тук денонощно.Най вероятно не работи никъде и си стои в къщи.Следя неговите коментари от години и мисля,че е възможно да страда от някакво заболяване.Друго обяснение за мало умните му коментари няма.

    Коментиран от #168, #172, #185

  • 163 За лъжите на Илон пак мълчите

    0 3 Отговор
    С цели 200 километра ви излъга при представянето на пикапа, но също гробовна тишина и нито един коментар?

    Коментиран от #165

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #161 от "Няма значение":

    Ти мислиш че няма нито едно изкачване и стръмни спускания...нищо не каза за тунела под ламанш с каква скорост се движат и трябва ли да са пуснали фаровете...но понеже си Т ЪП ще ти кажа да не се луташ из интернет и ютуб-КОЛИТЕ СЕ ДВИЖАТ С ЕДНА И СЪЩА СКОРОСТ БЕЗ ФАРОВЕ-ти кажи защо без фарове
  • 167 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #165 от "много си тъп Саше":

    Ами ако е от контакт да контакт може и да станат 400 🤣🤣🤣
  • 168 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #162 от "Turbo":

    И жена/приятелка сигурно няма щом виси денонощно🤣🤣🤣

    Коментиран от #170, #173

  • 169 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #161 от "Няма значение":

    Аз съм с 1 висше и 1 висше шофьорско,не като теб с 4 хахаха...айде бонуса за тунела Ла манш-колите,камионите и автобусите се движат с една и съща скорост БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ЗАЩОТО СА КАЧЕНИ НА ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ...ако обичаш да не досаждаш на хората с тесла,мъск,ютуб и статистики разни нагласени-говори РЕАЛНИ НЕЩА
  • 170 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "Хайл":

    Коя нормална жена ще се върже с тоя нере довния?Той е с акъл на ученик.Ако не е ученик,тогава е бавно загряващ възрастен.Като му знам безумните идеи и ми става ясно,че става въпрос за умствено непълноценен.

    Коментиран от #171

  • 171 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #170 от "Turbo":

    Ами и да е имал което не ми се вярва 100% го е набила и изпъдила...много е зле завалията,сигурно има същата болест като грета...не знам ако го шамарят всеки ден по 3 пъти дали няма да се събуди накрая🤔🤔🤔🤣🤣🤣
  • 172 Хайде почна и с другия ник

    1 2 Отговор

    До коментар #162 от "Turbo":

    Помниш ли, когато на Великден ми се подиграваше, че съм пред компютъра и да съм излезел навън, а че ти ядеш агне и пиеш бира къде ти казах че съм? Пишех от острова на свободата, а ти си беше у вас, като всеки божи ден. Така че не умувай толкова откъде пиша и какво правя! Пий си бирата и остави хората да си живеят живота както им харесва. Ако имаш да кажеш нещо по темата, давай? Като гледам например, няма участник познал верния резултат за пробега?

    Ти като обикаляш, до арката на свободата има ли асфалтов път или няма?

    Коментиран от #174, #175

  • 173 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #168 от "Хайл":

    Някъде в предишни теми беше писал,че на младини помагал на баща си да търгува с зеленчуци в Пловдивско.Бил голям специалист по краставиците.Сега се занимавал с инвестиции хахахахаха май по скоро е "форумен консултант" и раздава акъл на всички.

    Коментиран от #176, #177

  • 174 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #172 от "Хайде почна и с другия ник":

    За разлика от теб с многото никове аз съм с 1-Хайл и няма да ти обяснявам нищо повече-хващаш пътя и се качваш да видиш ЛИЧНО какво има,до къде можеш с кола и защо.НА ГЛ УПАВ ЧОВЕК АКЪЛ НЕ СЕ ДАВА защото се взема на сериозно,а ти си се взел на много на сериозно щом от тесла казват че уж са 1 милион но реално са малко ти казваш-НЕ МЪСК КАЗА ЧЕ СА 2 МИЛИОНА...ЗА ТОВА СТОЙ СИ ПР ОСТ И НЕ УК...гледай си клипчета и статистики и не опитвай да си налагаш мнението...другия път като мериш денивелацията я сметни от източната страна на Аоста че е в балкана и може и обратен наклон да изчислиш 🤣🤣🤣🤣
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #173 от "Turbo":

    Ама много го ръси та чак се разплисква🤣🤣🤣🤣
  • 177 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #173 от "Turbo":

    То да ти кажа и за краставиците се иска акъл ама той не е по колчетата да никне,явно теслю го е подминавал всеки път
  • 178 Аааа, така ли било

    1 1 Отговор

    До коментар #175 от "Turbo":

    Значи можело да се пише от всяка точка на света и по всяко време във Факти? Вече не било само от компютъра в къщи. Можело и от парк в Пазарджик и всяка друга точка на света. Имаш напредък, започваш да признаваш част от реалността. Сега ако помогнеш и на Хайл да види колите до паметника, цена няма да имаш. Горкия е за очен лекар и не може да гледа клипове. На абсолютно всички клипове на Арката има път до горе, ама той не успява да го види и си мисли, че е компютърна анимация от Мъск!

    Коментиран от #180, #181

  • 179 Хайл

    2 1 Отговор
    Щом питаш дали има,казах ти-хващаш пътя да провериш че аз може да те излъжа,няма да ми вярваш на мен...на шипка можеш ли да стигнеш с кола върху паметника...когато ми кажеш защо моста на уелс е два пъти на ден с подпори във водата и защо има разлика в ползването на моторна спирачка и хидро-динамичния забавител/ ретардер/ и как работят

    Коментиран от #183

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #178 от "Аааа, така ли било":

    Питай мъск,кво ме питаш мен,да не си ми любовница

    Коментиран от #188

  • 182 гост

    3 0 Отговор
    Не ме занимавайте повече с вашите щуротии. Аз съм при Грета. Мислех си че ще говорим за екология, а тя взе че извади да ми покаже някакъв ст.ра.пон, става интересно, очаквам да разбера дали тя ще го запаше или ще ми го предложи на мен.
  • 183 Уффф

    1 1 Отговор

    До коментар #179 от "Хайл":

    Съвсем вече нямаш аргументи! Щом почна да пишеш само обиди и да сменяш темата като питаш и си отговаряш за Ламанша, моста на Уелс и паметника на Шипка. То така, човек като му свършат аргументите и му остава да обижда и да сменя темата. Както виждаш, не ти се отдава. Лъжата за "стръмния" Монблан и тя не мина. Оказа се един завой с 500 метра наклон, който според тебе ще изтощи 1000 киловатчаса батерия, а не се сещаш, че тя може да осигури 400 коня мощност в продължение на 3 часа, а твоя камион има по-малко мощност и минава, този участък за по-малко от час. Хайде лека, че с тебе диалог не може да се види. Никога нямаше да стигнем до тези сметки, а нямаше и да разбереш, "заради виШите" за шофьор!

    А пикапа по последни данни, ще има пробег 982км с едно зареждане, а не 800км, както излъга първоначално Мъск. Всичката му е такава!

    Коментиран от #184, #186, #187, #197

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #183 от "Уффф":

    Ти последно кога ходи до Монт Блан???? Никога,и никога няма да идеш щото имаш краставици за гледане.картинки на тесла колкото да садиш няма да поникнат...нито за едното което те питах нямаш отговор,за нищо нямаш...то г у й да ти набие човек в главата,но акъл...с грета пихте ли си хапчетата че тоя мъск пак те излъгал-казал ти 800км пък ти 982 си минал...б ах тоя мъск как безочливо те лъже...да те излъже че имало поръчки за 1 милион а те да са за 2 милионя...какъв е тоя човек лъжлив...дай го под съд за измама 🤣🤣🤣🤣 гл уп ав
  • 187 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #183 от "Уффф":

    Ще ти стана и свидетел в съда как ти твърдиш че са 2 а той за един взел поръчки и е укрил от теб цял милион 🤣🤣🐔🐔🤣🤣🤣
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Предупреждение

    1 3 Отговор
    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки

    Коментиран от #190

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 много си тъп Саше

    2 0 Отговор

    До коментар #188 от "гост":

    Ей гост Грета е още малолетна какви ги дрънкаш.Тя се пази за първата брачна нощ.

    Коментиран от #192

  • 192 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #191 от "много си тъп Саше":

    Не си добре подготвен и по тази тема. Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg, Born: January 3, 2003 (age 18 years), Stockholm, Sweden

    Коментиран от #193

  • 193 Larson

    3 0 Отговор

    До коментар #192 от "гост":

    Щом вече е пълнолетна значи може да ви запозная.Зареждай Теслата в Норвегия и те чакам в Швеция.Ще си допаднете с Грета,на един акъл сте, екоджендъри.

    Коментиран от #195

  • 194 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #188 от "гост":

    Нищъ Илона Мъскова ще ревнува 🤣🤣🤣
  • 195 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #193 от "Larson":

    Първо ще подложа Грета на шест месечна терапия с българска боза, да ѝ пораснат ци....

    Коментиран от #196

  • 196 Larson

    2 0 Отговор

    До коментар #195 от "гост":

    Заведи я при доктор Енчев да и сложи силиконови импланти.Може и малко мозък да и сложи.От бозата ще си докара само разстройство.
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.