Отидете към основна версия

23 280 35

800 коня за Mercedes-Benz G 65 AMG Widestar

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • amg-
  • brabus-
  • g 65 amg

 

Немското тунинг ателие Brabus разработи нов вариант за култовия всъдеход Mercedes-Benz G-Klasse. По-конкретно, тунинг специалистите от Ботроп доработват топверсията G 65 AMG, като резултата е подобрена динамика и нови почти 200 коня.
 
На базовия шестлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател, инженерите от Brabus монтират два нови турбо компресора, четири интеркулера и нова всмукателна система. Така стандартните 612 конски сили нарастват до умопомрачаващите 800.
 
Максималният въртящ момент на агрегата също е силно впечатляващ. Той е увеличен от 1 000 до 1 450 Нм. За да бъде запазена скоростната кутия обаче, той е принудително ограничен до 1 100 Нм. Както вече споменахме, тези подобрения се отразяват и на динамиката.
Доработеният автомобил с висока проходимост на Mercedes-Benz, който получава моделно име G 65 AMG Widestar е способен да ускори от 0 до 100 км/ч. за 4.2 секунди - постижение, което е по-добро от това на донора G 65 AMG с 1.1 секунди.
 
Скоростта е електронно ограничена на 250 км/ч, докато тази на стандартната версия е 230 км/ч. Без ограничител G 65 AMG Widestar може да достигне отметката 270 км/ч. За целта ръбатия всъдеход получава и нов аеродинамичен екстериорен пакет wide body.
 
Още от подобренията включват огромни 23-цолови лети джанти, които са "обути" с високоскоростни нископрофилни гуми и изцяло преработен салон. Последният е по-луксозен, но като цяло там подходът е по-консервативен. Цена на продукта все още не се съобщава.
Колко струват стандартните варианти на култовата G-Klasse у нас, можете да видите ТУК.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини