Отидете към основна версия

10 510 39

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5 и защо Tesla Model Y е по-интересната кола?

  • ioniq-
  • hyunbdai-
  • ioniq 5

Hyundai разказва за някои от решенията при проектирането на модела

Снимки: Ioniq

Ioniq 5 дебютира преди няколко месеца като първия самостоятелен модел на отделилата се от Hyundai марка. Клиентите все чакат първите доставки на електромобила, но от корейската компания решиха да разкрият някои интересни подробности относно колата, нейната разработка и някои нейни екстри.

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5?

На първо място от Hyundai смятат, че приходите на домакинство, което ще си купи колата трябва да е средно между 130 и 160 хиляди долара годишно. Тяхната насоченост е към млади двойки или семейства около 30-те с едно дете.

Tesla Model Y е по-забавната кола за шофиране.

Макар все още да не сме видели десетки видеа за сравнение между Ioniq и Tesla Model Y, то корейците признават, че техният автомобил е по-малко забавен за шофиране между двата. Това е така, тъй като според вътрешни проучвания, клиентите на марката предпочитат повече комфорта и го избират на второ място след ускорението.

Вратичката за зареждане се отваря по-бързо от тази на Tesla Model 3

Дори и тази статистика да няма никакво приложение в реалния живот и ще послужи единствено, за да се смеете на някои приятел с Tesla Model 3, то от Hyundai отбелязват, че вратичката за зареждане се отваря с 0.2 секунди по-бързо от тази на американския електромобил.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.

Свързани новини