8 Юни, 2021 10:55 10 436 39

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5 и защо Tesla Model Y е по-интересната кола?

  • ioniq-
  • hyunbdai-
  • ioniq 5

Hyundai разказва за някои от решенията при проектирането на модела

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5 и защо Tesla Model Y е по-интересната кола? - 1
Снимки: Ioniq

Ioniq 5 дебютира преди няколко месеца като първия самостоятелен модел на отделилата се от Hyundai марка. Клиентите все чакат първите доставки на електромобила, но от корейската компания решиха да разкрият някои интересни подробности относно колата, нейната разработка и някои нейни екстри.

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5?

На първо място от Hyundai смятат, че приходите на домакинство, което ще си купи колата трябва да е средно между 130 и 160 хиляди долара годишно. Тяхната насоченост е към млади двойки или семейства около 30-те с едно дете.

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5 и защо Tesla Model Y е по-интересната кола?

Tesla Model Y е по-забавната кола за шофиране.

Макар все още да не сме видели десетки видеа за сравнение между Ioniq и Tesla Model Y, то корейците признават, че техният автомобил е по-малко забавен за шофиране между двата. Това е така, тъй като според вътрешни проучвания, клиентите на марката предпочитат повече комфорта и го избират на второ място след ускорението.

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5 и защо Tesla Model Y е по-интересната кола?

Вратичката за зареждане се отваря по-бързо от тази на Tesla Model 3

Дори и тази статистика да няма никакво приложение в реалния живот и ще послужи единствено, за да се смеете на някои приятел с Tesla Model 3, то от Hyundai отбелязват, че вратичката за зареждане се отваря с 0.2 секунди по-бързо от тази на американския електромобил.

Колко трябва да изкарвате, за да притежавате Ioniq 5 и защо Tesla Model Y е по-интересната кола?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    29 1 Отговор
    Изключително съм впечатлен - вратичката за зареждане .... 0.2 сек. по-бързо :)))
    Ама времето е пари! Какво си мислите вие :))))
  • 2 най-важния въпрос

    19 11 Отговор
    а защо трябва да притежавам тези автомобилни недоразумения?

    Коментиран от #4, #39

  • 3 Анонимен

    26 7 Отговор
    Е нали електромобилите ще станат скоро по-евтини от конвенционалните . При тази цена ще има цели държави и дори региони в света където няма да има нови автомобили . Става все по ясен дълбокия замисъл - обикновените хора да нямат личен транспорт. Глупостите за екологията са само димна завеса.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "най-важния въпрос":

    Засега не е нужно да ги притежаваш, но ако й след 10 години не ги притежаваш ще ходиш пеша .
  • 5 Край

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    То пък сега, когато все още не е дошъл края на "евтините" ДВГ, нашата страна направо е първенец по купуването на нови автомобили! За нас нищо няма да се промени през следващите 20 30 години!
  • 6 Край

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Дори да се случи безумието да забранят продажбите на нови автомобили с ДВГ през 2030 година в някои части по света, средностатистически тези които са продадени през 2029 година ще се карат масово в България през 2049 година защото средната възраст на българския автопарк е около 20 години.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 БатП

    5 2 Отговор
    Ако разчитат, че домакинства с доход над 130к долара ще си купят една кола и тя ще е Хюндай на ток, не ги чака много светло бъдеще. Ама пък честно казано с тоя дизайн и без това едва ли са имали големи надежди.
  • 8 гост

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "Край":

    Там е работата , че ВЕЧЕ а не ако е забранено в много страни !! И ти давам пример , в Норвегия е забранен още от 2025 и миналата година , 5 години преди това електричките са 65% от продажбите на нови коли , а за тази се очакват над 80% !! 2024 година петролки в Норвегия ще купят само само хора , които смятат да ги изнесат от страната , иначе лично съседите им ще ги линчуват на следващия ден ! Същото важи за другите страни , а можеш да си сигурен , че още 4=5 години преди това ще им забранят всякакъв достъп до градските райони , което ще важи и за употребяваните такива !! Така че 20249 сигурно ще има кюмбета в България , но по селата и ще минават по 2-3 000 км годишно , колкото да клеясат от стоене , хаха !!

    Коментиран от #10, #12

  • 9 номад

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Край":

    брачед нали видя уса как заповядват на бг какво да правят утре ес и уса ще кажат стига двг и край през ....им е какво българите могат да си позволят в бг ако падне валутният борд утре ще е 3000лв за 1€ .Бате виж средната заплата в Руанда и я сравни с Бг вие си мислите че на някой му дреме за бг или следват правилата или тояга нямало икономика имало складове на никой не му пука има си евро стандарти

    Коментиран от #13

  • 10 Язе

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Тя голяма страна Норвегия.Ако не беше петрола,сега щяха за чукат лед за пакетиране.Малко двулично ми звучи.

    Коментиран от #14, #17

  • 11 Гост

    6 0 Отговор
    Вратичката за зареждане се отваряла с 0,2 секунди по-бавно от на Тесла. Ааааа, отказахте ме. Тъкмо мислех да го взимам, но този проблем е доста сериозен и няма как да се навия. Вместо да зареждам ток за 4 часа, ще трябва да вися на зарядното цели 4 часа и 0,2 секунди. Времето е пари бе, хора. Бива ли такова нещо?
  • 12 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Норвегия там децата не се ли смятаха за собственост на държавата след като навършат 6 месеца? Не им ли взимаха децата заради това, че се били оцапали със сладко по дрешките? После не ги ли даваха на хей двойки да ги отглеждат и възпитават в новите ценности? Оставят ги без децата им, но пък им дават електрически коли. Голям напредък казвам ти. Я да обясниш защо Норвегия е с отрицателен прираст, като са толкова добре?
  • 13 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "номад":

    Колко € или $ е един лев е важно само за суровините, които внасяш и за продукцията, която изнасяш. Ако си правиш повечето неща у вас и продаваш продукцията на сънародници, не е толкова важно какъв е курса на валутата ти спрямо долар и евро. Но ние сме страна внасяща всичко и изнасяща всичко. Нищо не си правим за нас. Преди си правихме, но някой прекъсна този процес и вече сме зависими от другите. Накъдето ни подръпнат натам ще вървим .Но и това ще е до време. Силните на деня няма да са силни още дълго. Тогава всяка държава ще зависи от себе си. Ние имаме ресурси да се справим с почти всичко.
  • 14 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Язе":

    Ми на първо време е страната с втора най-дълга брегова ивица в света след Канада !! Цели 83 300 км , два пъти и половина повече от любимата ти Раша със 37 600 , която е чак четвърта след Индонезия !! Освен това е втора и по бвп на глава от населението след Швейцария , сравнена с Раша със СЕДЕМ ПЪТИ ПО-МАЛЪК такъв !! А въпросната кочина къде щеше да е без петрола да питам между другото , хахахах !! И си в голяяяяяма грешка за Норвегия !! Тя е най-големия производител на желязна руда и дървен материал в Европа , а най-важното има такъв потенциал за вятърни и водни централи , включително в морето , че ще захрани цяла Европа и ще и остане и то на най-ниска цена , скоро от ток ще изкарва два пъти повече отколкото от петрол и газ !

    Коментиран от #15, #23, #24, #25

  • 15 Ааааааа

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Норвегия и сега изкарва повече от фонда от колкото от нефта!

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ааааааа":

    Говорим за когато няма да се добива нефт , щото това му е голямата мъка на русопитека !! А не мисли , че Норвегия преди нефта е била по-богата държава от Раша и след него пак ще е по-богата !

    Коментиран от #27

  • 17 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Язе":

    И забележи , нито метър от тия 83 300 (оседесет и три ХИЛЯДИ км , два ПЪТИ обиколката на Земята) НЕ ЗАМРЪЗВА целогодишно , за разлика от умрелите руски 37 000 , които 8-10 месеца в годината са под десетки метра лед , съответно недостъпни по вода !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Грета Тунберг

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Обичам те норвежецо!
  • 19 незнайко

    5 1 Отговор
    Всички пишещи за Норвегия защо не помислят преди това ? Новегия е по малка по население от БЪЛГАРИЯ !!! Няма ЦИГАНИ И ТУРЦИ !!! Площ ТРИ ПЪТИ И ПОЛОВИНА по голяма от нашата !!! Произвежда ли коли - НЕ . Имат ли развито селско стопанство - НЕ . При тях самия климат ги е принудил да са различни !!! Произвеждат това което могат а именно сондажна техника . НАЙ ВАЖНОТО Е, ЧЕ НЕ СЕ КРАДЕ !!!

    Коментиран от #29

  • 20 О БОЖЕ

    3 3 Отговор
    Колко трябва да изкарвате АМИ ДА СТЕ БИЛИ В ЛУДНЦАТА НЯКОЛКО ПЪТИ , КОЙ НОРМАЛЕН КУПУВА БАТЕРИЯ НА КОЛЕЛА , ТОЛКОВА МИ СА СМЕШНИ КАТО ЗАРЕЖДАТ НА ТОК ,И СЛЕД 200-400 КМ ОТНОВО ,А ГОРИВО НАД 1000КМ С ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ.ама били първи на светофара ама след 300 км по магистралата седят и акат пътна помощ като в свършила жицата ,

    Коментиран от #21

  • 21 Ееееее

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "О БОЖЕ":

    1000 километра извън града, на дълъг път! Не се научихте! Един бензинов Голф с 55 литра в резервоара си върви градско с 10 разход! Това са 550 километра! Извън града е 7 на 100! Къде са хиляда километра?

    Коментиран от #22, #30

  • 22 Грета Тунберг

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ееееее":

    Обичам те Норвежецо! Обичам те!

    Коментиран от #26

  • 23 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Какво прави с тази брегова ивица? Посреща плажуващи на 5* Температура лятото ли хахахаха
  • 24 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Русия има Много повече природни ресурси от любимия ти обор. Държат и нефт и газ и дърва и въглища и земя и жито и сладка вода и риба и хайвер и полезни изкопаеми каквото още се сетиш. Америте са на гол камък. Добре, че руснака им продаде Аляска, да изкарат малко злато, че без него още щяха да са на седлата в прерията. Защо мислиш че постоянно искат територията на руснаците.
  • 25 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    В Русия няма БАРНЕВЕРН. Там не е узаконено еничарството за облагодетелстване на 06ратните с чужди деца. Пак те питам, защо като е толкова хубаво в Норвегия, населението им се топи?

    Коментиран от #28

  • 26 Турбо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Грета Тунберг":

    Обичам те Грета, не бягай от мен! 😂😂😂
  • 27 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Държава, чиито народ се топи Не може да е богата. Тя е застрашена от изчезване.
  • 28 Хихи

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Къде го пише това, че се топи?

    Коментиран от #31, #32

  • 29 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "незнайко":

    Хахахаха Никак не се краде в Норвегия. Само крадат деца на чужденци, да ги раздават на хей двойки. Колко % от населението им са 06ратни?
  • 30 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ееееее":

    Един Кадет бензин 1,3 моно е с 63 литра резервоар и гори навън 6/100. Ето ги хилядата км. Бензинки с разход 7/100 навън имаше по времето на ладите.. Сегашните трябва или да тежат по 2 тона за да горят толкова или да са с 3000 куб мотори.
  • 31 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хихи":

    Чети бе, Мустафа, чети.
  • 32 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хихи":

    Най-голям принос за прираста в Норвегия имат имигрантите. Те са 8%. Коефициентът им на плодовитост на норвежците е паднал от 4,4 на 1,9. Преди 100:г са раждали по 66000 деца. Сега раждат по 53000. Без БАРНЕВЕРН И еничарчетата на имигранти са изчезнали.

    Коментиран от #33

  • 33 Хихи

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Дай статия! Щото аз знам, че преди няколко години бяха под 5 млн, а вече са доста над 5 млн.! И не мисли, че само имигранти имат деца!

    Коментиран от #34

  • 34 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хихи":

    5,328 милиона. МНОГО НАД 5 ХАХАХА Не съм казал, че само имигранти имат деца, а че имат голям дял в прираста на Норвегия. И не го казвам аз, а цитирам написано в статистика.

    Коментиран от #35

  • 35 Хихи

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Ами много е, преди 5 години бяха под 5 милиона! Почти 10 процента отгоре! Това ли е стопяване? И е България има цигани, но няма прираст!

    Коментиран от #36

  • 36 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хихи":

    БАРНЕВЕРН им осигури деца на имигранти, да си оправят прираста. Еничарството е узаконено при тях. Отнемат деца предимно от чужденци, като най-много се целят в русначетата, защото са с добър ген. Дори имаше случай на индиец, който бил в командировка там със семейството си и му отнели детето. Нито са техни граждани, нито са имигранти. В командировка е бил човека. Нямат право да посягат над тях, но са посегнали. БАРНЕВЕРН е зверска, еничарска структура на държавата в Норвегия. В нета има клипове как отнемат децата от майките им. Нещо жестоко е. А причините им са напълно абсурдни, като да е отишло детето на училище с петно от сладко по ризата, или да го видят да плаче за нещо си. Това е нечовешко. Самият им закон, че след навършване на 6 месеца детето вече не е на родителите си, а е собственост на държавата, е нехуманен и направо античовешки. Дори животните имат право да си гледат своите малки и да ги защитават с всички средства.

    Коментиран от #37

  • 37 Хихи

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Пишеш глупости, няма да ти обяснявам! Темата по статията не е такава!

    Коментиран от #38

  • 38 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хихи":

    Глупости са за гл0п@ците.
  • 39 Гошолошо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "най-важния въпрос":

    Така е, Опела на 30 години, който само заема място пред панелния блок ти е предостатъчен. Все пак те закарва до селото, в което си роден и отрасъл, че да вземеш бурканите на майка си и 40 литра от ракията на баща си.все пак трябва да ядеш нещо и да пиеш, когато щракаш по клавиатурата.