Отидете към основна версия

5 076 20

Toyota пуска хечбек със задно предаване

  • toyota-
  • задно предаване-
  • rush

Японците от Toyota са с намерение да пуснат на пазара компактен хечбек със задно предаване. Плановете са този автомобил да се появи на пазарите през 2016 година. Тази информация разпространи изданието Motor Trend, позовавайки се на вътрешнозаводски източник.

Новият автомобил със задно предаване на Toyota ще струва около 15 000 евро. Иновацията ще бъде позиционирана под модела GT86, но няма да е толкова спортно изглеждаща. Колата ще представлява стандартен хечбек с пет врати, а местата за сядане ще са 3+1.

Под капака ще се монтира 1.5-литров четирицилиндров бензинов двигател, който ще разполага с мощност от порядъка на 150 к.с. Що се отнася до външния вид, хечбекът със задно ще наподобява кросоувъра Toyota Rush, но клиренсът ще е значително по-малък. Базата обаче ще е същата.

Очаква се иновацията да бъде снабдена с независимо предно и задно окачване. На този етап от компанията няма официална информация за проекта. Не е известно и към кои пазари ще е ориентиран компактният хечбек със задно предаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини