Отидете към основна версия

11 240 30

Екзотики от Куба

  • cadillac-
  • chevrolet-
  • buick

Миналата седмица ви представихме интересна колекция от руски тунинговани коли и в този ред на мисли се сетихме за "Острова на свободата". Оказва се, че в Куба са доста далеч от творческите постижения на "братушките", но и те имат - макар и по принуда - своеобразна тунинг школа.

Мнозина казват, че красивият остров в Карибско море е спрял своето развитие през 60-те години на миналия век, а едно от потвържденията за това е кубинският автопарк. Там преобладават основно автомобили съветско производство, но има и доста американски возила.

Те са останали в наследство от "американския империализъм", като най-популярните марки на Острова са Cadillac, Chevrolet и Buick. Поради липсата на оригинални резервни части тези автомобили отдавна са сериозно "тунинговани".

Почти няма подобна кола в Куба, чийто двигател да не е сменен, при това новите агрегати са руско производство. Резервни части за тях се правят от майстори в малки гаражчета и въпреки всички трудности тези коли все още се движат и се използват ежедневно.

Ето една доста екзотична колекция от американски возила, които сами по себе си са интересни, но след кубинската доработка изглеждат направо зашеметяващо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини