Отидете към основна версия

8 092 61

Toyota показа европейската версия на Camry

  • toyota-
  • camry

Украинският вносител на Toyota разпространи снимки на новото поколение на седана Camry, предназначен за пазарите на Стария континент. Моделът се продава изключително силно в Русия и някои страни от бившия Съветски съюз, поради което японците планират да започнат сглобяването му в завод край Петербург.

Европейската версия на Camry се различава от представения неотдавна вариант за американския пазар. Двете модификации имат коренно различни предници. Фаровете на европейския седан напомнят на Lexus. Стоповете също нямат много общо с тези на щатския вареант.

В интериора на колите за Стария континент ще се използват различни материали. Дизайнът на арматурата също е различен, а като опция ще се предлага щора за задното стъкло с електрическо задвижване.

За разлика от оформлението, европейската и американската версии надали ще се отличават особено в механичен план. Моделът ще получи нов 2.5-литров мотор с мощност 178 к.с. и 3.5-литров V6 с 268 коня, комплектовани с шестстепенен автоматик.

Новият седан предлага по-просторен салон, като пространството за пътниците отзад е нараснало с почти 5 см. Освен това Camry получава модернизирано окачване и електрически усилител на волана.

Продажбите на модела стартират още в края на година, но цените все още не са обявени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини