Отидете към основна версия

3 930 101

Tesla отново отложи производството на камиона си. Пикапът също е под въпрос

  • tesla-
  • semi-
  • cybertruck

Съвсем неотдавна се появи информация за възможното скорошно стартиране на масовото производство на електрическия камион Tesla Semi. Освен това някои американски медии твърдяха, че още през декември тази година компанията ще произвежда по 100 камиона на седмица.

Последните финансови отчети за второто тримесечие на 2021 г. обаче отново наложиха отлагане на производството. Според непотвърдени данни Tesla са отложили цялата програма за създаване на електрически камиони за следващата година поради натовареността на основните заводи.

На първо място, марката се занимава със старта на производството на Model Y на новия си обект в Германия. Това отнема основните ресурси на Tesla и не дава възможност да се съсредоточи в обещаните по-рано проекти.

Интересното е, че пускането на пикапа Cybertruck беше поставено под въпрос. Факт е, че заводът на Tesla в Остин се опитва да пусне Model Y с новите батерии до края на тази година. Именно в това предприятие се планира да се установи производството на пикапа.

Разбира се и новия формат на батерията най-вероятно ще попречи на Cybertruck да да се появи в обещаните срокове. Следователно можем да очакваме сериен дебют не по-рано от 2022 година. Във всеки случай конкурентите на Tesla получават много важна почивка, която ще им позволи да се опитат да наваксат резкия старт на американския автомобилен производител.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини